SF: Indsæt SKAT i kampen mod løndumping fra Østeuropa

SFs Karsten Hønge foreslår, at SKAT får flere ressourcer og får nye arbejdsgange, når det drejer sig om at sikre danske vilkår på danske arbejdspladser. Skriver man i pressemeddelelsen fra Karsten Hønge

-og fortsætter
De såkaldte arme-ben firmaer fra Østeuropa skal stoppes.

Staten går glip af skatteindtægter og fagbevægelsen har svært ved at tegne overenskomster, når østeuropæiske lønarbejdere påstår de hver især udgør et firma.

Men i virkeligheden er de ansatte i en virksomhed, der spekulerer i at omgå både skattevæsnet og overenskomster, siger Karsten Hønge.

Fagbevægelsen har gode erfaringer med at sikre ordentlige arbejdsvilkår via de tidsfrister, som blev en del af de sidste overenskomster.

Tidligere havde mange firmaer forladt landet inden den fagretslige behandling var afsluttet – og fagbevægelsen stod så tilbage med en lang næse.

De nye korte tidsfrister har givet fagbevægelsen og de seriøse danske arbejdsgivere et godt værktøj.

På den baggrund har byggefagene i København talt for, at der også kommer tidsfrister for SKAT.

SF forslår derfor, at SKAT får 48 timer til efter en anmeldelse at møde op med kontrol på en arbejdsplads, og at der skal forelægge en afgørelse senest 72 timer efter en anmeldelse er angivet.

Afsløringen af falske arme-ben firmaer vil styrke forsvaret for det danske arbejdsmarked.
Vi forlanger danske vilkår på danske arbejdspladser og en fair konkurrence om opgaverne, slutter Karsten Hønge sin pressemeddelelse med.

For yderlig læsning

Hjemmeside, sf.dk/seneste-nyt