SF: Ja tak til vindmøller i Nordhavn

SFs energiordfører Anne Grete Holmsgaard finder det bizart, at staten på forhånd vil udelukke at Københavns kommune kan placere vindmøller på den yderste tange i Nordhavnnsområdet. Skriver SF i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
Hun har derfor stillet spørgsmål til klima- og energiminister Lykke Friis, hvor hun forventer at få en forklaring på, om ministeren finder det acceptabelt at staten vil forhindre en kommune i at opstille møller, når disse vel at mærke lever op til alle gældende regler.

Staten skal ikke forhindre Københavns kommune i at kunne bygge vindmøller, når disse vel at mærke lever op til gældende regler. Det virker simpelthen helt bizart, siger Anne Grete Holmsgaard.

Det burde da nærmere være en opgave for staten at understøtte, at Københavns Kommune kan realisere sine visioner om Nordhavn som grøn bydel og om Københavns kommune som Co2 neutral i 2025″ udtaler Anne Grete Holmsgaard og afslutter

Regeringens handlinger signalerer noget helt andet end deres meldinger om, at de ønsker at komme væk fra kullene og de andre fossile brændsler. Ministeren må uddybe, hvorfor man finder det rimeligt at spænde ben for dette projekt.

Anne Grete Holmsgaard har dd. stillet dette spørgsmål til ministeren.
Ministeren bedes uddybe, på hvilket grundlag man finder det acceptabelt, at indføre ny lovgivning, der på forhånd forhindrer opsætningen af vindmøller i Nordhavn, selv om møllerne lever op til alle gældende regler.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF

Se den Grønne gruppe i parlamentet her