SF kræver justitsminister ind i sagen om fængslede asylansøgere

Amnesty International kritiserer Danmark for at fængsle asylansøgere og afviste asylansøgere på ubestemt tid, hvis de ikke kan udsendes.

SFs integrationsordfører Astrid Krag vil have justitsministeren til at svare på Amnestys kritik og redegøre for, hvilke andre muligheder der er end den problematiske fængsling. Skriver SF i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter

Astrid Krag udtaler: Vi må tage Amnestys kritik meget alvorligt.
Det er ikke holdbart, at Danmark indespærrer personer på ubestemt tid, især ikke sårbare mennesker.

Amnesty fremhæver, at der blandt de indsatte i Ellebæk er flere eksempler på psykisk sårbare individer, handlede kvinder, gravide og torturofre.

De bør ikke sidde i fængsel, og jeg skulle mene, at der allerede i dag er andre muligheder, som man så åbenbart ikke finder anledning til at bruge.

Astrid Krag vil have justitsministeren til at undersøge alternativer til fængsling, hvis myndighederne frygter, at en person går under jorden.

Hvis der er en risiko for, at folk går under jorden, så skal myndighederne selvfølgelig handle, men der er andre løsninger end indespærring.

Jeg vil bede ministeren om at indsamle erfaringer fra andre lande og undersøge, om man fx. kan anvende elektroniske fodlænker, som et mindre indgribende redskab.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her