SF: Transportminister skal redegøre for mangelfuld kontrol af partikelfiltre

Udsendelsen, Operation X: Den usynlige dræber, på TV2 her til aften viste, at det syn af køretøjer, som skal sikre at tunge køretøjers partikelfiltre – der skal beskytte borgerne mod sundhedsskadelige partikler – ikke virker.

SFs miljøordfører Trine Pertou Mach kræver en redegørelse fra transportministeren. Skriver SF i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
– Det er jo helt gak, at når regeringen endelig er gået med til at indføre miljøzoner, når vi kræver partikelfiltre på tunge køretøjer, og når vi har et helt kontrolapparat, der skal sikre borgernes sundhed og sørge for at luftforureningen begrænses, at det så slet ikke virker efter hensigten, udtaler SFs miljøordfører Trine Pertou Mach.

– Derfor vil jeg nu kræve en redegørelse fra transportministeren, der har ansvaret for synsmyndigheden.

Regeringen var meget længe om at bakke op om indførelsen af miljøzoner og partikelfiltre og nu, hvor vi så har dem, så sejler kontrollen tilsyneladende.

Det er simpelthen ikke godt nok og ministeren må redegøre for, hvordan kontrollen kan styrkes, siger Trine Pertou Mach.

– Det skal være slut med snyd.
Vi skal have et syn, der sikrer, at filteret er påsat og virker og ‘hører sammen’ med motoren, så det ikke kan flyttes fra bil til bil.

Desuden skal politiet lave kampagner, hvor de netop undersøger alle tunge køretøjers udstødning, både om der reelt er påsat filter, om det hører sammen med motoren, og om det faktisk virker, slutter Trine Pertou Mach.

SF vil nu bede transportministeren om en redegørelse, som skal foreligge inden det samråd, som SF har indkaldt miljøministeren til om luftforureningsproblemerne i København den 7. april. Skriver SF i sin pressemeddelelse.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF her
 

1 comment on SF: Transportminister skal redegøre for mangelfuld kontrol af partikelfiltre

  1. Det var da også på tide med sådan en udsendelse på TV. Det er sådan et alvorligt problem og alligevel render vi rundt hele dagen lang, som myrer, uden rigtigt at sætte fokus på dette.

    Der skal gøres noget ved det lige nu og der skal komme konsekvenser for enhvert brud af loven, hvad angår manglende partikel-filtre!

Comments are closed.