SF: Væk med Støjbergs dumme regler – SF støtter storbyernes oprør

SF: Væk med Støjbergs dumme regler -SF støtter storbyernes oprør

Arbejdsløse vil få langt bedre hjælp, hvis man følger nyt forslag fra de seks største kommuner i Danmark. Skriver SF i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
Den enkelte lediges og arbejdsmarkedets behov vil komme i centrum, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

Det er sød musik i mine ører, at København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers vil af med de alt for firkantede regler, som Claus Hjort Frederiksen og Inger Støjberg har begravet arbejdsløse og jobcentre i.

Det er et vanvittigt bureaukrati, de borgerlige har skabt, og som efterlader arbejdsløse som taberne. Det kan vi som samfund ikke være bekendt.

Men det er også en rigtig dårlig forretning for samfundet. De stive regler hjælper ikke ledige til en fremtid på arbejdsmarkedet, siger Eigil Andersen.

De seks storbyer i Danmark har fremlagt et fælles forslag til fornyelse af beskæftigelsespolitikken, som er omtalt i Berlingske i dag. (15. ‎april ‎2011)

Kommunerne kræver bl.a. at få fjernet de stramme og ufleksible regler, hvor samtaler og aktivering skal finde sted på dato -uanset om samtalerne og aktiveringen er meningsløs i forhold til den enkelte.

Dette er spild af ressourcer, mener de seks største kommuner.
I stedet ønsker de f.eks. at få intelligent aktivering, hvor man kan tilpasse indsatsen efter den enkelte arbejdsløse og arbejdsmarkedets behov.

Høj refusion fra staten skal ikke styre hvilken form for aktivering, den ledige skal have.

Fokus skal i stedet være, hvad der hjælper vedkommende bedst.
Støjberg bør tage forslagene fra de seks folkerigeste kommuner i Danmark til sig.

Men sandheden er desværre nok, at vi kun får forbedret hjælpen til de arbejdsløse, hvis det lykkes at få et andet flertal ved folketingsvalget, siger Eigil Andersen, ifølge pressemeddelelsen

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her