Palæstina delegationen følger i sporet på resolution om palæstinensiske fanger

Parlamentets Palæstina-delegation var i sidste uge på rejse i det besatte Palæstina og har blandt andet deltaget i den internationale konference “Freedom and Dignity” som fokuserede på palæstinensiske politiske fanger.

Skriver SF i sin pressemeddelelse, modtaget den 09-04-2013.
–Og forsætter

Fem medlemmer af Palæstina-delegationen, ledsaget af Parlamentets næstformand, Isabelle Durant fra de Grønne, deltog i den halvårlige delegationsrejse til det besatte Palæstina, denne gang til Vestbredden og Østjerusalem.

Delegationen deltog i en konference om situationen for palæstinensiske fanger og om den politiske rolle de spiller i konflikten med Israel.

På en pressekonference efterfølgende konkluderede de deltagende parlamentarikere at spørgsmålet om de mange fanger er uløseligt forbundet med muligheden for at nå en retfærdig og varig fred.

Palæstina-delegationens særlige fokus på palæstinensiske fanger, hvoriblandt der er flere medlemmer af det palæstinensiske lovgivende råd, kommer i forlængelse af den resolution om palæstinensiske fanger som Parlamentet fik vedtaget på plenaren i Strasbourg i marts.
260920121526

Et vigtigt element i denne resolution var parlamentes ønske om at sende en ekstraordinær undersøgelsesdelegation til Israel (hvor næsten alle de palæstinensiske fanger holdes indespærret) for at få et klart indblik i den aktuelle situation for palæstinensiske fanger, og ikke mindst Israels anvendelse af administrativ frihedsberøvelse.


Palæstina-delegationen
mødtes som sædvanligt med medlemmer af det palæstinensiske lovgivende råd og var blandt meget andet på besøg i landsbysamfund i Jordandalen og Østjerusalem, der er under varig trussel for at få deres ejendom revet ned af de israelske myndigheder.

Næste planlagte delegationsrejse vil gå til Gaza i november,
og den forventer Margrete at deltage i.

For yderlig læsning.

Palæstina-delegationen

sf.dk/seneste-nyt

Margrete mødes om menneskerettigheder