A-Energi Bornholm

Bornholm bidrager ikke til det danske samfund.
Det kunne Bornholm komme til med et stor-atomkraftværk
Elforbruget på Bornholm steg med godt 20 % i 80´erne, men siden 1991
har elforbruget ligget nogenlunde stabilt omkring 250.000 gwh/år.

Strøm er en af de energikilder som i dag flyder frit over landegrænser.
Sydsverige og dermed også Bornholm er aftagere af en strøm der er produceret på bl.a. vandkraft, kul og A-kraft. Den er derfor væsentligt mere Co2 neutral end strøm, der produceres på fossile brændstoffer.

Meget taler for, at Danmarks første atomkraftværk kunne blive bygget på Bornholm.
I 1985 vedtog Folketinget, at atomkraft ikke skulle indgå i den danske energiplanlægning, -men ifølge Anders Samuelsen fra Liberal Alliance, er det nødvendigt at revurdere vores syn på atomkraft og ophæve beslutningen fra 1985.

Han foreslår, at Danmark skal have sit første atomkraftværk inden 2020. (Netavisen //jp.dk/indland/indland_politik/article1652637.ece-02.04.09 – JP.dk)

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er tilhængere af A-kraft, og partierne har meget stor opbakning, – netop på Bornholm.

Dertil kommer de økonomiske fordele, der er ved, at øen kan blive stor-eksportør af strøm,
ikke mindst til Sverige.

Helt kan det ikke afvises, at Dansk Folkeparti og Liberal Alliances vælgergrupper på Bornholm, vil være meget positive overfor, hvor… ja, ligefrem vil syntes det er smukt, som et stor-atomkraftværk kan projekteres ind i et kuperet landskab, på en måde så det bliver til en æstetisk oplevelse i sig selv.

Reference
Netmediet //google.com /chrome browser /search

For yderlig læsning.

The World Nuclear Industry statusrapport 2013
 
To år efter Fukushima-atomkatastrofen
 
Liberal Alliance Ungdom Fyn er begejstret for Atomkraft
 
De fleste danske politikere vender sig stærk mod atomkraft Men der er undtagelser
 

1 comment on A-Energi Bornholm

  1. Jeg sværger ved alt, hvad der er godt og smukt i denne verden, at jeg personligt vil stille mig i vejen for dette projekt – fysisk såvel som politisk.

    Jeg begriber ikke, at man kan have så stor mangel på realitetssans. Har I overhovedet ikke fulgt med i, hvad der skete i Fukoshima ved jordskælvet? Og hvilke konsekvenser det har fået? Eller hvad med Tjernobyl? Og hvad med frygten for en nedsmeltning af atomkraftværket i Sydsverige, som højst sandsynlig ville involvere og true danske borgere? Har I overhovedet ikke fuldt med i noget? Jeg sværger for, at I ikke kommer af sted med dette uden modstand fra alle, der besidder blot den mindste fornuft. I gør ikke klogt i at begynde at føre dette projekt ud i livet.

Comments are closed.