A.P. Møller Mærsk i charmeoffensiv

A.P. Møller Mærsk i charmeoffensiv

111020131044

Se mit skib det er blåt som havet
alt hvad jeg ejer det er blåt som det
det er fordi, jeg elsker alt det blå
og fordi en sømand er min ven

Oprindelig en Tysk folkemelodi (Grün Grün Grün sind alle meine Kleider)

Det er nu lidt morsomt så nemt, at man med lidt gefulen hexeri, kan vride en form for synlig logik ud af en børnesang.

Men det ændre ikke på, at man udmærket kan vælge, at se A.P. Møller Mærsk charmeoffensiven som en slags “Naadsensbrød“.

111020131210

Eller almisse – efter man på skammelig vis har givet økonomisk støtte til et politisk-cirkus som valgte at sende en U-båd i ørkenkrig og som hjemtog den, efter den var brudt sammen, fra værftet i Barain på dækket af…Ja, netop – et Mærsk fartøj.

111020131230

– Utroligt at se hvordan alle falder om af ren benovelse over at få egne penge tilbage fra A.P. Møller Mærsk Koncernen.

I går kom det frem på den vante selvhøjtidlige måde at en af de største dansk ejet virksomheder container og shipping koncernen A.P. Møller Mærsk, har doneret 1 millard danske kroner til udviklingen af den danske Folkeskole.

Nyheden om “pengegaven”- gave ? jeg vil mere sige tilbagebetaling, fik medierne til at gå i selv-sving, så man skulle tro at der var tale om endnu en royalfødsel eller fødselsdag.

Ikke et kritisk spørgsmål blev der stillet fra pressen.
Vorreherrebevares der kom et par kritiske ord fra lærernes formand Anders Bondo, der var lidt nervøs for om A.P. Møller koncernen nu skulle til at bestemme over den danske Folkeskole, men det var så også alt. Bondo takkede også pænt for gaven.

Regeringens politikere klappede i deres hænder og bukkede helt ned til egne sokker af ren benovelse over den 1 millard, fra Møller familiens pengefond, der har 42 millarder i kassen.

Politikernes benovelses- cirkus var som at læse eventyret Kejserens nye klæder. Desværre var der ingen lille dreng at se der kunne pege undervisningsministeren Christina Antorini ud og fortælle os alle at hun jo ikke har noget tøj på.

Fordi kradser man lidt i den lyseblå fernis, Møller koncernen elsker at pakke sig selv ind, ser man hurtigt at den store såkaldte penge foræring er ren win win for A.P. Møller Mærsk koncernen. Skriver Margrethe Rasmussen på Netavisen, P77.dk

Operahuset
I november 2002 skrev Ekstra Bladet, at A.P. Møller Fonden ligefrem tjente penge, på at donere penge til opførelsen af operahuset.

Pga. særlige skatteregler for Fonde, kunne den nemlig få et større skattefradrag, end Operaen egentligt kostede.

Så selv om gaven var nok så generøs, så tjente fonden på projektet. Desuden blev der doneret penge til opførslen af operahuset, men vedligeholdelse og driften skal skatteborgerne betale, og det beløb er op mod 140 millioner om året.

Kinas farlige granit
TV2 bøjede sig for Mærsk Mc-Kinney Møller, mener tilrettelæggerne af dokumentarprogram om den kinesiske granit, der blev anvendt til bygning af Operaen i København.
Emnet for det 40 minutter lange program er den kinesiske granit, som er blevet anvendt til byggeriet af det 2,5 milliarder kroner dyre operahus i Københavns havn. Granitten er indkøbt af A.P. Møller i det nordøstlige Kina, og programmet beskriver detaljeret de betydelige sundhedsrisici, som arbejderne i det kinesiske granitbrud udsættes for.

Reference

//halvorsensk.wordpress.com /Sig dog nej!
 
Netavisen //p77.dk/debat/a-p-moller-maersk-hykleriet
 
(/web.archive) Netavisen //p77.dk/debat/a-p-moller-maersk-hykleriet
 
//da.wikipedia.org /wiki/Operaen_på_Holmen -Wikipedia: Operaen på Holmen
 
(/web.archive) //henrikpontoppidan.dk Naadsensbrød Af Henrik Pontoppidan
 
//politiken.dk /indland/article411851.ece -Avis viser kritisk dokumentar om Operaen
//folketidende.dk /artikel/filippinere-får-5000-om-måneden-hos-mærsk-i-nakskov – Filippinere får 5.000 om måneden hos Mærsk i Nakskov