Børnefattigdom en trist realitet

Børnefattigdom en trist realitet
Børnefattigdom er en trist realitet i flere EU-landene, hvor børn også er truet af social udstødelse.

Mandag (23/11) debatterer MEP’erne en betænkning, der opfordrer medlemslandene til at styrke deres bestræbelser på at bekæmpe børnefattigdom og social ulighed.

Afstemningen i plenarforsamlingen finder sted tirsdag (24/11).

201120152256
Europa-Parlamentets betænkning
På mandag og tirsdag vil MEP’erne debattere og stemme om en betænkning, som opfordrer medlemslandene til at prioritere børn i deres politikker.

Børnefattigdom et flerdimensionalt problem
Fattigdom er ikke kun et spørgsmål om penge, men også den manglende evne til at dække basale behov hos børn, såsom mad, tøj og bolig, er fattigdom også knyttet til social udstødelse og manglende adgang til ordentlig sundhed og uddannelse.

Børn, der lever med enlige forældre, især enlige mødre, er også i større risiko for fattigdom.

Ordfører på betænkningen
Den portugisiske MEP’er Inês Cristina Zuber fra GUE/NGL-gruppen, der er ordfører på betænkningen, siger: “Sparepolitikker har skabt denne situation, og det er blevet værre.”

201120152352

Medlemslandene skal sikre “adgang til uddannelse, sundhed og social sikring for børn og deres familier” og har brug for at “bekæmpe arbejdsløshed, fremme jobsikkerhed og sociale/uddannelsesmæssige netværk, en afbalanceret ernæring og passende bolig.”

Den politiske Gruppe
GUE/NGL- Gruppen er Den Europæiske Venstrefløjs Fællesgruppe/Nordisk Grønne Venstre (GUE/NGL) der med sine 41 medlemmer er den femtestørste gruppe i Europa-Parlamentet.

GUE/NGL blev etableret som politisk gruppe i 1994. – Ved sidste valg til Europa-Parlamentet i juni 2004. var der næsten 9 millioner vælgere, der stemte på partier tilknyttet GUE/NGL-gruppen.

For tiden har gruppen 41 medlemmer fra 14 medlemsstater.
Fra Danmark er Enhedslisten, repræsenteret i gruppen

Reference
//europarl.europa.eu /sides/
hjemmesiden, //europarl.europa.eu /sides/language=DA
hjemmesiden, //europarl.europa.eu/news/da/news-room/content/20151116STO02883/html/Mere-end-hver-fjerde-barn-er-truet-af-fattigdom-i-Europa