Databeskyttelse til afstemning

020920132150
Databeskyttelse til afstemning
Europa-Parlamentet kæmper videre for rettigheder på internettet selvom medlemsstaterne forsøger at trække sagen i langdrag

Onsdag stemmer Parlamentet om et af de mest omdiskuterede lovforslag i denne valgperiode. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Det er Margretes gode kollega fra De Grønne, Jan Philipp Albrecht,
der er ordfører på den nye forordning om databeskyttelse.

De eksisterende regler på området er helt tilbage fra 1995 hvor mindre end 1 pct. af os brugte internettet.

Lovforslaget vil harmonisere EU’s lovgivning og sikre borgere et højt niveau af sikkerhed og tryghed når de bruger internettet.

Parlamentet har lyttet til EUs borgere. De vil have deres privatliv i fred –også på internettet.

De ønsker ikke deres private informationer udleveret til udenlandske firmaer, og derfor har SFs partigruppe i Parlamentet, De Grønne, kæmpet for at give borgerne kontrollen tilbage på internettet, siger Margrete Auken.

Kommissionens lovforslag fra 2012 var ret ambitiøst og blev også ‘angrebet’ af en hær af lobbyister fra især store amerikansk firmaer –men vi holdt mestendels stand og forbedrede det endda på enkelte områder, siger Margrete Auken om lovforslaget der er blevet kaldt det mest lobbyerede i EU’s historie.

Kommissionens lagde op til sanktioner mod virksomheder der bryder reglerne på op til 2 pct. af deres samlede globale omsætning.

De bødestørrelser har Parlamentet øget til 5 pct. eller min. 750 mio. kroner
-alt efter hvad der rammer hårdest.

Kommissionen vurderer at stærke, ensartede regler på området vil styrke europæisk økonomi med næsten 20 mia. kroner om året.

For yderlig læsning

Se seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her