Det irske formandskab tegner godt

Irland har netop overtaget formandskabet for EU og vil bl.a. prioritere kampen for job og uddannelse til unge, et bæredygtigt klima, og en human udviklingspolitik. Emilie og Margrete er begejstrede for de gode takter. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
Irerne overtog formandskabet for EU den 1. januar og vil sidde i stolen indtil den 30. juni.

150120131941

For Emilie og Margrete er det meget positivt at se, at irerne i programmet for deres formandskab fokuserer på områder som ungdomsarbejdsløshed, global opvarmning, og sult i udviklingslande.

I programmet for formandskabet nævner irerne eksplicit den ungdomsgaranti, som Emilie i flere år har arbejdet på at få gennemført.

150120131944

Ungdomsgarantien skal sikre, at unge arbejdsløse europæere bliver tilbudt enten et job eller en uddannelsesplads, senest når de har gået ledige i fire måneder.

I februar mødes EUs beskæftigelsesministre i Dublin for at fremme den dagsorden.

Også Margrete glæder sig over Irlands ambitioner med formandskabet.
Irerne lægger op til i EUs udviklingspolitik at fokusere på sammenhængen mellem global opvarmning, sult, og ernæring.

I en verden hvor temperaturen uundgåeligt stiger, er det afgørende at kunne afbøde de værste følger for dem, der rammes hårdest – fattigere lande i klodens varmeste regioner.

Den problematik er det primære fokus for en international konference, som formandskabet afholder i Dublin i april måned.

Her kan du læse programmet for det irske formandskab (engelsk)

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF

Se den Grønne gruppe i parlamentet her