English Defence League leder trækker sig

– Tommy færdig med English Defence League
Tommy Robinson trækker sig fra English Defence League på grund af vold og ekstremisme i organisationen.

Stifteren af den højreekstreme britiske organisation English Defence League, Stephen Yaxley – Lennon bedre kendt under navnet Tommy Robinson, har valgt at forlade English Defence League.

101020130124

Med ham går også 11 andre topmedlemmer, heriblandt hans fætter Kevin Carrol der også har haft en fremtrædende rolle i English Defence League.

Ifølge Tommy Robinson skyldes hans afgang blandt andet erkendelse af at English Defence League har udviklet sig i en uheldig retning.

171020120721(Billedet herover: Anders Gravers og Tommy Robinson med cap)

Tommy Robinson der selv flere domme for vold og hærværk bag sig, har til flere britiske medier fortalt at English Defence League har udviklet sig til en organisation som er højreekstremistisk og voldlig. Skriver Margrethe Rasmussen på Netmagasinet P77.dk

101020130129

Det var flere samtaler med den britiske pakistianske muslim Maajid Nawaz, der har en fortid som top islamist og medlem af det yderligående islamistiske parti Hizb-ut-Tahrir, der fik stifteren og lederen af English Defence League til at forlade sin organisation. Oplyser Margrethe Rasmussen på Netmagasinet P77.dk

Maajid Nawaz er i dag formand og medstifter af den anti-ekstremisme tænketank Quilliam, der fik Tommy Robinson og hans fætter Kevin Carrol til at vende English Defence League ryggen.

I Quilliam bruger han sin personlige erfaringer fra et ekstremistiske miljø til at komme med anbefalinger til hvordan myndighederne og politi ude i samfundet kan forebygger og bekæmper ekstremisme.

Foruden rådgivning hjælper Qualliam også personer, der ønsker at komme ud af ekstremistiske miljøer.

På en pressekonference, sagde Tommy Robinson at Maajid Nawaz fik ham overbevist om at højreekstremisme og yderligående islamisme følges ad og påvirker hinanden og ikke mindst udgøre begge en fare for det britiske samfund.

“Jeg har overvejet dette skridt i lang tid, fordi jeg erkender, at selv om gadedemonstrationer har bragt os til dette punkt, er de ikke længere produktive. Jeg anerkender faren ved højreekstremistiske ekstremisme og det fortsatte behov for at imødegå islamistisk ideologi ikke med vold, men med bedre, demokratiske ideer.” sagde Tommy Robinson.

For yderlig læsning.

Svære dage som islamkritikker
 
Tommy færdig med English Defence League
 
Netmagasinet P77.dk – Tidligere top Islamist fik Tommy Robinson til at forlade English Defence League
 
Anti-ekstremisme tænke-tanken Quilliam
Konference: Højrenationalisme i Europa