Et kludetæppe til forbrugerne


Forbrugerne kan i fremtiden se frem til ens europæiske regler, når de handler over nettet.

Når du i fremtiden køber et digitalkamera eller et par sko over nettet, behøver du ikke længere at skele til, om du handler i en dansk, engelsk eller tysk netbutik. Skriver SF i sin pressemeddelelse fra EU

-og fortsætter
Dine rettigheder som forbruger er nemlig de samme, herunder din ret til at returnere varen og få dine penge tilbage indenfor 14 dage.

Ens europæiske regler ved køb af varer over nettet er den helt afgørende forandring, som forbrugerne kommer til at mærke af det nye direktiv for forbrugerrettigheder.

Et direktiv som Emilie som ordfører for den grønne gruppe har været med til at forhandle på plads.

Det er næsten 3 års arbejde, der når sin foreløbige afslutning, og det har været en sej og bumpet vej hen imod et politisk kompromis.

Vi har fra De Grønnes side fra starten klart sagt, at ny lovgivning ikke må stille forbrugerne dårligere, end tilfældet er i dag, et synspunkt vi har måttet kæmpe hårdt for.

Resultatet er blevet et kludetæppe af et stykke lovgivning, som på nogle områder stiller alle europæiske forbrugere ens – som f.eks. når det gælder køb over nettet – mens det på andre områder lader det være op til det enkelte medlemsland at indføre strengere regler.

Det er en fornuftig ordning, hvor man samarbejder tæt på europæisk plan, når det giver mening – og tilsvarende skruer ned for samarbejdet, hvor lovgivningen bedst bestemmes i hvert enkelt medlemsland.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her
 
Europa-Parlamentet kritiserer Ungarns medielov igen