For fuld damp gennem foråret

260920121526Lovgivningsarbejdet er i gang for fuldt blus og kommer for Margretes vedkommende til i denne uge at handle om kliniske forsøg, miljøhandlingsprogrammer, og in-vitro diagnostisk udstyr. Skriver SF i sin pressemeddelelse, modtaget den 18-03-2013 16:16.

-Og fortsætter

Det summer af aktivitet i Europa-Parlamentets udvalg for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed, hvor Margrete i disse dage forhandler tre store lovgivningsprojekter på vegne af den Grønne Gruppe.

For det første bliver direktivet om kliniske forsøg revideret, og vi kæmper for mere åbenhed i medicinal- og farmaceutindustrien.

Det skal sikre, at forskningsinstitutioner og patienter kan få bedre adgang til rå-data fra kliniske forsøg.

For det andet skal et nyt lidet velklingende direktiv for in-vitro diagnostisk udstyr tage fat på nogle af de etiske problemstillinger, der gør sig gældende i forbindelse med salg af medicinsk udstyr til in-vitro diagnostik, såsom for eksempel graviditet og DNA test.

For det tredje vil Margrete fremlægge den Grønne Gruppes forslag til, hvordan den konservative ordfører Gaston Franco kan forbedre sit udkast til det 7. miljøhandlingsprogram, der lægger rammen for vores fælles miljøpolitik i årene frem til 2020.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her
 
Se Europa-Parlamentets Udvalg for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI) her