Forsøgsdata skal holdes fremme i lyset

020920132150
Forsøgsdata skal holdes fremme i lyset
Åbenhed om kliniske forsøg er på dagsordenen i parlamentet når Margrete skal diskutere med direktøren for det Europæiske Medicinagentur (EMA). Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og fortsætter
Guido Rasi, direktør for det Europæiske Medicinagentur, er i dag i Europa-Parlamentet for at diskutere sundhedslovgivning i Europa med medlemmerne af Miljø- og sundhedsudvalget.

Forhåbentlig kan vi her også drøfte spørgsmålet om åbenhed.
EMA er på det seneste kommet ud i strid modvind og har fået et sagsanlæg på halsen fra to multinationale medicinproducenter.

De vil have medicinagenturet til at omgøre sin beslutning om at alle forsøgsresultater på medicin som kan sælges på det europæiske marked skal fremlægges.

En beslutning der blev taget efter en entydig opfordring fra den europæiske ombudsman til hvem Nordisk Cochrane institut (Peter Gøtzsche) havde indbragt en klage over industriens hemmelighedskræmmeri.

Tal peger på at lægemidler er den tredjehyppigste dødsårsag i Europa og USA.
Alene af den grund er der et stort behov for at få ordentlig åbenhed om forsøgsmetoder- og resultater så vi kan få et opgør med medicinalindustriens skadelige virksomhed.

Går sagen industriens og ikke patienternes vej, må vi mobilisere på alle fronter.
Det er nemlig helt centralt at uafhængige forskere kan kigge medicinalindustrien efter i kortene og afsløre skadelige og/eller virkningsløse medikamenter.

A Greens/EFA conference
Date: 6 November 2013 9:30-13:00
Venue: European Parliament – Room A1G3 – 60 rue

Du kan læse mere om konferencen her

For yderlig læsning.

Seneste-nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her