Kynisme uden sidestykke i Irak-krigen

Medierne beskriver i dag, hvordan 60 irakiske tolke fra koalitionen målrettet blev likvideret frem til sommeren 2007.

En viden der aldrig kom frem i lyset på trods af utallige muligheder for regeringen, der udviser kynisme uden sidestykke.

Margrethe Vestager kræver en undersøgelseskommission.
“Regeringen må have vidst, hvordan sikkerhedssituationen var for de tolke, der var helt afgørende for den danske indsats. At man ikke handlede på det fra dansk side, er uhørt. Det er en kynisme helt uden sidestykke,” siger Margrethe Vestager, formand for Radikale Venstres folketingsgruppe.

“Der har tilsyneladende været en dobbeltstandard, hvor man har haft én holdning til soldaternes sikkerhed og en helt anden holdning til sikkerheden for tolkene. Det er fuldstændig uacceptabelt,” siger Margrethe Vestager.

“Nu kan regeringen ikke komme med flere dårlige undskyldninger for ikke at lave en undersøgelse. Det skriger til himlen, at Danmark som en af de eneste krigsførende nationer ikke har lavet en undersøgelse endnu. Vi skal have en egentlig undersøgelseskommission, hvor vidner kan afhøres med fuld retssikkerhed, så hele forløbet kan blive afdækket.

Vi skal have frem i lyset, hvem der har vidst hvad og på hvilke tidspunkter,” siger Margrethe Vestager. – Ifølge pressemeddelelsen fra Det Radikale Venstre.

//radikale.dk/>


Opdateret den 28-09-2018
Den Engelske undersøgelse kan du… –Rapporten om Irak-krigen