Meningsmålinger flertal imod deres lands deltagelse i Afghanistan krigen

I alle de 11 største ISAF lande viser de seneste meningsmålinger at et flertal af befolkningen er imod deres lands deltagelse i Afghanistan krigen

Meningsmålinger og modstand i de 11 og største ISAF lande, er afgørende for forløbet af Afghanistan konflikten som efter 9 år, mere og mere ligner et håbløst projekt som Vietnam-krigen.

USA. Den sidste AP/GFK meningsmåling i januar 2010 viste at 54 % af den amerikanske befolkning er imod krigen i Afghanistan. En lignende CNN/opinion Research poll også i januar viste 52 % imod Afghanistan krigen.

Tyskland. Næsten to tredjedele (65 %) af tyskerne er imod at sende flere soldater til Afghanistan. Et stort flertal på 76 % mener at den USA ledede krig ikke vil lykkes.

Frankrig. I en BVA/Canal+ opinionsundersøgelse siger (slutning af jan. 2010) et flertal på 56 % af franske vælgere at de ønsker deres tropper skal forlade Afghanistan, et flertal på 85 % af franskmændene af den opfattelse at situationen i Afghanistan forværres.

Italien. Et flertal på 58 % af italienerne er imod krigen i Afghanistan og ønsker soldaterne hjem.

Canada. 49 % (feb. 2010) af canadierne er imod krigen i Afghanistan. Et flertal på 53 % synes ikke de får nok oplysninger fra regeringen om krigen. Den canadiske regering har besluttet at trække de fleste soldater ud i 2011.

Polen. Et flertal på 76 % af polakkerne ønsker Polen ud af Afghanistan, mange ser kun så små muligheder for vellykket udgang på konflikten.

Holland. De hollandske tropper trækkes hjem i slutningen af 2010.

Tyrkiet. Ifølge en Pew Global Project Attitudes undersøgelse ønsker 63 % af tyrkerne USA og NATO styrkerne trukket hjem fra Afghanistan så hurtigt som muligt.

Spanien. I en El Mundo undersøgelse fra slutningen af dec. 2009 siger næsten halvdelen – 48 % – af spanierne at de er imod deres regerings beslutning om at sende 500 flere soldater til Afghanistan.

Australien. Ifølge en Lowy Institute undersøgelse 2009 ønsker et flertal på 51 % ikke deres land militært involveret i Afghanistan.

Reference
webstedet, CNN/opinion Research poll
webstedet, AP/GFK meningsmåling
webstedet, Lowy Institute undersøgelse
webstedet, Pew Global Project Attitudes undersøgelse
webstedet, BVA/Canal+ opinionsundersøgelse

1 comment on Meningsmålinger flertal imod deres lands deltagelse i Afghanistan krigen

  1. synes du skal udtale dig om noget du ved istedfor alt det der pis du kommer med

Comments are closed.