Nyheder fra SF og det danske EU-formandskab

Helle Thorning talte i Parlamentet
Bifald og ros fra stort set hele det politiske spektrum, da statsminister Helle Thorning-Schmidt i sidste uge indledte det danske EU-formandskab med en tale i parlamentet. Skriver SF i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
Krisen og behovet for at stå sammen i EU stod øverst på statsminister Helle Thorning-Schmidt talepapir, da hun onsdag i sidste uge i Strasbourg mødte Europa-Parlamentets medlemmer.

EU må løse krisen ved at arbejde sammen, og vi har en særlig forpligtelse til at hjælpe de unge, der har svært ved at finde job og uddannelse netop nu, da det er de unge, der er rygraden i fremtidens samfund.

Talen blev vel modtaget af stort set alle medlemmer og var en meget lovende indledning på det danske formandskab.

Læs hele Helle Thorning-Schmidts tale her
 
Minister-tsunami rammer Bruxelles
Ungdomsarbejdsløshed, landbrugsreform, energireformer, asylsamarbejde og handelsaftaler er bare nogle af de emner, de danske ministre skal diskutere med medlemmerne af Europa-Parlamentet i denne uge

I disse dage er der ekstra fokus på Danmark og det danske formandskab i Bruxelles. Det sker, når alle danske fagministre besøger Europa-Parlamentet for at diskutere fælles prioriteter for de næste 6 måneder.

De fleste ministre får endda æren af at komme i ilden i flere forskellige af parlamentets udvalg. Det gælder bl.a. Ole Sohn, der besøger hele 4 udvalg.

EU står midt i sin største krise nogensinde, de sidste formandskaber har været decideret uambitiøse, og Danmark har traditionelt set haft succesfulde formandskaber, så forventningerne til Danmark er skyhøje.

Den første prøve bliver udvalgsmøderne i Europa-Parlamentet. Skriver SF i sin pressemeddelelse.

For yderlig læsning

sf.dk/seneste-nyt