R: Ny grøn vækstplan skaber nye arbejdspladser

RADIKALE VENSTRE
Pressemeddelelser
R: Ny grøn vækstplan skaber nye arbejdspladser
(Modtaget pr E-Mail 12-03-2013. 14:41.)

Anne Nyhus, 12-mar-2013
Regeringen har i dag fremlagt Vækstplan for vand, bio & miljøløsninger.

Vækstplanen tager særlig hånd om udfordringer på vandområdet, ressourceeffektivitet og affaldssektoren.

Miljøordfører Lone Loklindt hilser vækstplanen velkommen.
“Det vigtige i den grønne vækstplan er, at vi kan skabe nye danske grønne arbejdspladser, der er med til at beskytte miljøet. Den sammenhæng kan vi sikre ved at udnytte det store potentiale, der er inden for blandt andet ressourceoptimering og affaldsteknologi”, siger Lone Loklindt, og fortsætter:

“Derfor er det vigtigt, at vi med den nye grønne vækstplan fjerner uhensigtsmæssig regulering, der står i vejen for mere genanvendelse. På den måde kan danske virksomheder blive mere innovative i forhold til materialeanvendelse. Det er der rigtig mange gode perspektiver i”.

Med vækstplanen sættes der ind for at fremme løsninger for en mere ressourceeffektiv produktion og at få en mere konkurrencedygtig og innovativ affaldssektor.

Mere end 50.000 danskere arbejder i virksomheder, der laver vand-, bio- og miljøløsninger.

Det er et område, hvor Danmark er b landt de førende i verden.

Med vækstplanen styrkes grundlaget for, at danske virksomheder får øget del i det voksende internationale marked for vand-, bio- og miljøløsninger.

Vækstplanen bidrager til at fastholde og skabe arbejdspladser i Danmark.

130320130732

Derudover glæder Lone Loklindt sig over, at vækstplanen også kridter banen for, at danske virksomheder skal være blandt de bedste til at producere effektive og intelligente løsninger på verdens udfordringer på vandområdet.

“Hvis vi i Danmark kan blive bedre til at løse vores egne udfordringer og samtidig får opbygget en eksportsektor til lande, der har endnu større udfordringer, så giver det også rigtig god mening “, siger Lone Loklindt, der også ser frem til at regeringens ressourcestrategi bliver offentliggjort, hvor fokus ifølge den nye vækstplan er på modernisering af affaldssektoren og nye målsætninger for genanvendelse.

Du kan læse hele Vækstplan for vand-, bio- og miljøløsninger evm.dk/publikationer

For yderlig læsning.

radikale.dk