SF: Regeringen slagter udviklingen af grøn teknologi

Regeringen skærer programmer til udviklingen af grønne teknologier med godt 400 mio. kr. i finansloven for 2012.

Det sker dagen efter, at regeringen i deres vækstpakke tilførte den grønne vækstpolitik 150 mio. kr. i 2011.

– Der er ikke hoved og hale i regeringen politik. Virksomhederne har brug for sikkerhed og langsigtede planer.

Skriver SF i sin pressemeddelelse –og forsætter
Denne her form for stop and go politik skaber usikkerhed og er skadelig for dansk erhvervslivs frontløbere på det grønne område, udtaler SFs miljøordfører.

Det er den helt forkerte vej at gå og SF vil omgøre regeringens beslutning efter et valg.

SF har i vores planer afsat midler til en fast finanslovsbevilling på 500 mio. kr. til et Energiteknologisk udviklings og demonstrationsprogram, og dertil vil vi bevilge 200 mio. kr. til et Miljøudviklings- og demonstrationsprogram.

– Den grønne teknologi er et af vores guldæg.

Investeringer på dette område skaber nye løsninger, nye arbejdspladser og vækst i Danmark.

Vi har simpelthen ikke råd til at skære på dette område, siger miljøordfører for SF og formand for Folketingets Miljøudvalg Ida Auken

De seneste år er puljen til Energiudviklings- og Demonstrationsprogrammet blevet fyldt op med midler fra Globaliseringsmidlerne, men den aftale har regeringen opsagt.

Der er på finanslovforslaget en ufordelt reserve til forskning på 686 mio. kr. som må forventes at skulle fordeles mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

– Selvom regeringen skulle have et ønske om at bevilge midler til grøn teknologi er udsigten til det meget dårlig med Dansk Folkeparti ved bordet. De plejer at gå mere op i klima-benægtelse gennem Lomborg og koldkrigsforskning end i grøn teknologi, slutter SFs miljøordfører.

Fakta:
Bevillingen til Energiudviklings- og demonstrationsprogram (EUDP) er på finansloven for i år på 396 mio. kr., dertil kommer regeringens løfte fra vækstpakken i går, om at sætte yderligere 75 mio. kr. af i år til EUDP. Næste år er der udsigt til 50 mio. kr. ifølge forslaget til finanslov.

For yderlig læsning

Se seneste nyt fra SF her