SF hilser regeringens kovending om billigere billetter til unge velkommen


Regeringen har i dag sammen med forligspartierne på trafikområdet besluttet at indføre et nyt “hypercard” til alle unge mellem 16 og 19 år, som er tilknyttet en ungdomsuddannelse. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
SFs trafikordfører, Anne Baastrup, er selvfølgelig glad for det nye kort, der medfører lavere priser på den kollektive trafik for landets unge.

Men hun mener, det er et pinligt tilbagetog for regeringen, som sidste år i genopretningsplanen indførte besparelser, der betød at trafikpriserne for landets unge steg med op til 70 %.

– Selvom regeringens selvmål er meget pinlig, et det dog glædeligt for landets unge, som er afhængige af kollektiv trafik for at komme til deres ungdomsuddannelser.

Det angreb mod landets unge, som regeringen sidste år lancerede i genopretningsplanen, falder nu med et brag til jorden. siger SF’s trafikordfører Anne Baastrup.

– Jeg er glad for, at regeringen har besindet sig og er kommet til fornuft i spørgsmålet om trafikpriserne til landets unge.

SF har hele tiden været imod de tåbelige besparelser, som ikke mindst har ramt de unge, der bor i yderområderne, siger Anne Baastrup og fortsætter:

– Det virker som om regeringen er blevet forskrækket, fordi så mange unge var utilfredse og klagede.

Nu har den dog heldigvis ændret kurs.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her