SF: Højreekstremistisk netværk skal tages alvorligt

Politikens afsløring af et hemmeligt højreekstremistisk netværk i Danmark bør tages dybt alvorligt.

Medlemmerne beskrives som såkaldt ‘almindelige danskere’ i pæne jobs og med links til politiske organisationer samt politiet.

Oplysningerne bekræfter, at offentlighedens billede af truslen fra det ekstreme højre er forsimplet og underdrevet. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
– Forestillingen om at det ekstreme højre alene er befolket af uorganiserede, voldshungrende hooligans, rockeraspiranter og et mindretal af nynazister er – desværre – forældet og farlig.

Dagens afsløringer af organisationsgraden og medlemsskaren bekræfter, at det ekstreme højre fortjener større politisk og politimæssig bevågenhed, end tilfældet er i dag, siger SFs ordfører for etnisk ligestilling Kamal Qureshi.

SF noterer sig med tilfredshed, at PET har et vågent øje på organisationen.
– Det er afgørende, at der følges op på organisationens tråde til offentlige institutioner og andre politiske organisationer.

Vi skal sikre, at embedsmænds privilegerede adgang til hemmelige oplysninger ikke misbruges i anden ekstremistisk sammenhæng, som tilfældet var i sagen mod en nu fyret politimand, advarer SFs Kamal Qureshi. Skriver SF i sin pressemeddelelse

Reference
//politiken.dk/indland/sf-er-dybt-rystet-over-afsloering-af-hoejrenetvaerk