SF: Regeringens politik skaber ny underklasse

Nye undersøgelser fra Rockwool-fondens Forskningsenheds offentliggøres i dag – de viser, at mange indvandrere og efterkommere bliver fastholdt i langvarig fattigdom, ikke mindst som følge af regeringens fattigdomsydelser som fx. starthjælp. Skriver SF i sin pressemeddelelse
–og forsætter
-SFs integrationsordfører Astrid Krag vil bekæmpe den nye fattigdom med etnisk slagside.

-Jeg er glad for, at der kommer tal på det her.
På grund af opsvinget er mange indvandrere kommet i arbejde, men regeringen har fuldstændigt svigtet ansvaret, når det handler om dem, som er lidt længere væk fra arbejdsmarkedet.

De er nu blevet parkeret i langvarig fattigdom i stedet. Det er grotesk og et udtryk for en fundamental mangel på ambition fra regeringens side.

Astrid Krag medvirker ved pressemødet, hvor Rockwool-fondens Forskningsenhed offentliggør sin undersøgelse.

-Jeg er bange for, at mange af dem, der fik arbejde under opsvinget, nu er røget ud igen. Hvis den tendens passer og regeringen fastholder fattigdomsydelserne,
så vil vi se et større økonomisk skel i samfundet.

Så det er både tragisk for de personer, som må klare sig for meget små midler – og det er en trussel mod sammenhængskraften, hvis vi får en fattig underklasse med etnisk slagside.

Jeg ser nogle faresignaler i det her, som en ny regeringen med SF vil tage meget alvorligt – bl.a. ved at afskaffe fattigdomsydelserne og lave en ambitiøs beskæftigelsesindsats.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF her