SF: Susanne Biers Oscar beviser behovet for nytænkende kulturstøtte

Film Fyns succes understreger, at man med innovativ erhvervs- og kulturstøtte kan skabe vækst uden for København. Skriver SF i sin pressemeddelelse

– og forsætter
– Susanne Biers Oscar er selvfølgelig først og fremmest hendes sejr, men også en sejr for et mellemkommunalt kultur- og erhvervsprojekt som Film Fyn, siger Pernille Frahm, SFs kulturordfører.

Siden 2001 har Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø Kommunes engagement i Film Fyn forbundet regional filmproduktion og det lokale erhvervsliv.

Flere af dansk films store succeser er optaget på Fyn med støtte fra Film Fyn, bl.a. Adams Æbler og De Grønne Slagtere, og det understreger, at kultur skal være en arbejdende og udviklende del af det lokale samfund.

– Film Fyn har vist de har fat i talentmassen, men nu skal de lokale politikere vise modet til at satse på en regional erhvervsprofil, der vil brande Fyn som Danmarks Hollywood.

Vi mangler opbakningen til at sikre en fast produktion, så man kan fastholde og videreudvikle lokale talenter, siger Pernille Frahm, ifølge pressemeddelelsen fra SF.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her