SF til ny kirkeminister: Homovielser øverst i bunken

Den afgåede kirkeminister har syltet spørgsmålet om vielse af homoseksuelle i Folkekirken.

Med nye kræfter på posten forventer SF’s Kamal Qureshi hurtig handlen. Skriver SF i sin pressemeddelse

-Og fortsætter
– Hvis den nye kirkeminister ikke sætter spørgsmålet allerøverst på ‘to do’-listen, så bliver vi nødt til at ordne det i folketingssalen, hvor regeringen som oftest er i mindretal i de her spørgsmål.

Det er uholdbart, at spørgsmålet trækkes i langdrag, og Folkekirken holdes i uvished i et så væsentligt spørgsmål.

Netop derfor skal der hurtigst muligt følges op på den høring, som den afgåede minister satte i gang, siger SF’s ligestillingsordfører Kamal Qureshi.

SF vil afskaffe ‘registreret partnerskab’ og foretage de lovgivningsmæssige begrænsninger for at trossamfundene kan vie homoseksuelle.

– SF ønsker, at Folkekirken stilles frit i beslutningen om, hvorvidt og hvordan homoseksuelle får adgang til at blive viet i Folkekirken.

Vores ansvar som politikere er, at fjerne de hindringer der er pålagt kirken – ikke at trække en bestemt beslutning ned over hovedet på kirken.

Lad os derfor fjerne den politiske spændetrøje, så kan kirken, biskopperne og præsterne selv afgøre, hvordan de vil tolke deres gerning.

Og lad os ikke glemme at der også skal være frihed til de andre trossamfund, så de også kan forholde sig til, hvad de vil gøre, siger SF’s ligestillingsordfører Kamal Qureshi ifølge pressemeddelsen fra SF.

For yderlig læsning.

/sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her