Sort dag i Europa-Parlamentets landbrugsudvalg

Landbrugsudvalget i Europa-Parlamentet blev i dag færdig med afstemningen om den fremtidige fælles landbrugspolitik (CAP), resultatet er skræmmende.

260920121526Højrefløjen har rettet totalt ind efter storbøndernes ønsker.
Fx er det foreslåede loft over hvor meget en landmand skal kunne få blevet så højt – 300.000 euro – at næsten ingen vil ramme det, de grønne tiltag er stort set frivillige – og kravet om at offentligheden (som jo betaler gildet) skulle have fuld indsigt i hvordan pengene fordeles, blev stemt ned. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
– I udvalget sidder 40 gode argumenter imod Lissabontraktaten (som giver parlamentet medbestemmelse over CAP’en)!

De, altså storbønderne i udvalget, opfører sig som om det er deres penge som de har fuld ret til at bruge på en måde så de selv kan gafle mest muligt til sig.

Det er et mildt sagt nedslående resultat af det udvidede demokrati.
Kommissionens udspil var i forvejen svagt, men dagens afstemning har kun gjort det ringere – og det er trods alt 40 % af EUs budget de i udvalget prøver at fordele til sig selv uden hensyn til vores fælles interesser og værdier.

Men det viser også hvor virkelighedsfjernt landbrugsudvalget er fra borgernes ønsker til fremtidens landbrug og brugen af vores natur og ressourcer.

– Nu må vi håbe at resten af Parlamentet vågner op og tager affære så skandalen afværges.

Alle gode kræfter skal mobiliseres for at afstemningen på plenarforsamlingen i nær fremtid får et andet udfald end det vi har set de to sidste dage i landbrugsudvalget.

Margrete Auken er stedfortræder i Europa-Parlamentets Landbrugsudvalg.
Parlamentets udvalg for landbrug og udvikling af landdistrikterne (AGRI)

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her