Steen Gade vil have Invest Denmark og Lene Espersen ind i Flextronics lukning

Steen Gade vil have, at Lene Espersen gennem organisationen Invest in Denmark hurtigst muligt kommer på banen i forhold til at se, om der kan findes nye – gerne udenlandske investorer – der kan gøre brug af den unikke kompetence, der er bygget op på elektronikfabrikken Flextronics i Skive.

Skriver SF i sin pressemeddelelse -Og fortsætter
-Jeg vil derfor gennem erhvervsudvalget kræve svar på , hvad udenrigsminister Lene Espersen vil gøre for, at kompetencerne der er opbygget på Flextronics i Skive bliver markedsført overfor potentielle udenlandske investorer.

– Samtidig vil jeg foreslå, at erhvervsministeren og udenrigsministeren, at der fremover skal være en meldepligt for større virksomheder, så de i forbindelse med lukninger skal varsle lukningen til Invest in Denmark på linje med, når de melder massefyringer til arbejdsmarkedsmyndighederne.

Steen Gade er vidende om, at Invest in Denmark løbende har kontakt med udenlandske investorer, der gerne vil investere i Danmark.

– Det er oplagt, at udenrigsministeriet og erhvervsministeriet kommer på banen, når virksomheder lukker ned på områder, hvor vi i Danmark har brugt tid og penge på at opbygge kompetencer.

Det har Invest in Denmark gjort bland andet på vores opfordring i forbindelse med Nokias lukning af deres udviklingsafdeling i København.

Det bør de selvfølgelig også gøre i forbindelse med Flextronics lukning i Skive. Forholdsvis betyder lukningen i Skive langt mere end Nokias lukning i København.

For yderlig læsning

Se seneste nyt fra SF her