To radiojournalister fyret på grund af nazi-citat

I Tyskland er der de To radiojournalister fyret på grund af nazi-citatseneste uge blevet rippet op i landets nazistiske fortid.

I Tyskland var der historien om den kvindelige, olympiske roer Nadja Drygalla, som  levede sammen med en nynazist.

Denne gang gælder det to radiojournalister, der er blevet fyret for at anvende et citat fra nazitiden.

To kvinder ved den private radiostation Gong i den sydtyske by München, i en radioudsendelse den 28. juli, – indledte et radioprogram med ordene: Arbeit macht frei (Arbejde gør dig fri).

Journalisten forsøgte at udtrykke sympati for de lyttere, der som hun selv måtte arbejde på en varm lørdag, men citatet blev ikke godt modtaget af lytterne.

Ordene stammer fra Hitler-tidens Tyskland og vækker minder hos tyskerne, om et af de mørkeste kapitler i landets historie: ”Arbeit macht frei” stod skrevet over indgangsporten til flere af de koncentrationslejre, hvor nazisterne dræbte millioner af mennesker.

Se: Christian Defence League – Danish Division, nu med antisemitisk slogan

Ifølge avisen Süddeutsche Zeitung undersøger statsadvokaten nu, om der kan rejses straffesag imod kvinderne for at opfordre til hetz mod andre befolkningsgrupper. Skriver man på kristeligt-dagblad.dk

Se: DF-Politiker Tina Petersen politianmeldt

De to radiojournalister er langtfra de eneste som syntes det er sjovt / morsomt at gøre grin med ofre for folkedrab eller en massakre.

Således har man også kunnet opleve English Defence League lederen, Stephen Yaxley-Lennon, med pseudonymet Tommy Robinson, som en – efter hans egen og den daværende leder af  Norwegien Defence League, nordmanden Ronny Altes mening – ‘Meget morsom mand’.

‘Breivik’s mentors’ in European Parliament

Reference
Süddeutsche Zeitung
//kristeligt-dagblad.dk :80/artikel/473786:Udland–Radio-fyrer-to-kvinder-paa-grund-af-nazi-citat

For yderlig læsning

Nægter at vidne i Brevik-retsag
 
Netavisen, P77.dk – P77.dk: Tommy Robinson – Jeg er fra Norge og jeg skyder dig