Topmøde om klima- og energi i Bruxelles

020920132150

Topmøde om klima- og energi i Bruxelles
Torsdag og fredag mødes EU’s stats- og regeringschefer i Bruxelles for lægge sidste hånd på deres fælles udspil om 2030-klimamål for Europa. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Lækkede dokumenter fra de forberedende forhandlinger tyder på et meget lavt ambitionsniveau. Og de vattede mål ser lige nu ud til ikke engang at blive bindende, kun retningslinjer.

Det lover ikke godt for den lovede opbremsning af klimaforandringerne, udviklingen af vedvarende energi og arbejdet for at gøre vores samfund klar til klimaforandringer der nu med sikkerhed kommer.

Det er i alle henseender deprimerende! I en tid med åben konflikt i Ukraine som udfordrer Europas energileverancer, kan vores ledere ikke mobilisere opbakning til én gang for alle at gøre Europa til en energiproducerende – og ikke energiimporterende – region.

Og det er direkte landskadelig virksomhed når de ikke påtager sig at reducere drivhusgasudledningerne markant og at fremtidssikre Europa mod voldsomme følger af klimaforandringerne.

Den Grønne gruppe vil gøre alt hvad den kan for at få skruet drastisk op for ambitionsniveauet når parlamentet til næste år skal være med til at vedtage 2030-klimamålene.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her