Vækstforum viser igen Lars Løkkes manglende lederevner

SF finder det beskæmmende, at der ikke er opnået enighed om budene på fremtidens vækstvilkår mellem erhvervslivets og lønmodtagernes repræsentanter.

SFs vækstordfører Steen Gade siger om udspillet.
– Det er meget beklageligt, at vi i Danmark har en statsminister, der notorisk er så dårlig til at skabe resultater, når det er allermest nødvendigt. Situationen er alvorlig for Danmark. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
Vi har mistet mere end 170.000 private arbejdspladser under Lars Løkkes ledelse.

Der er brug for, at vi alle trækker på samme hammel for at få skabt ny vækst i Danmark.

– Derfor er det meget trist, at statsministeren ikke har formået at tilrettelægge en proces, så alle rundt om bordet kunne blive enige.

Danmark kommer ikke op i gear med mindre lønmodtagerne føler sig inddraget,
og er med til at træffe de nødvendige beslutninger.

De skal levere en stor del af arbejdet med at få vækst i erhvervslivet.

De gode elementer i Vækstforums forslag er satsningen på uddannelse og forskning, samt anbefalingerne om at fastholde og udbygge de nuværende styrkepositioner inden for fødevareproduktion, lægemidler, shipping og grøn teknologi.

En forslag, som desværre dumper, er forslaget om, at der ikke skal være SU på kandidatdelen af de videregående uddannelser.

– Jeg er alvorlig bange for, at vi vil miste en masse vækstpotentiale, hvis vi gør op med princippet om gratis uddannelse med lige adgang for alle.

Det vil alt andet lige betyde, at færre talenter fra ikke-uddannelsesvante familier vil få en videregående uddannelse, og at vi derfor ikke får udnyttet vores uddannelsesmæssige potentiale godt nok, siger Steen Gade.

Overordnet set er udspillet endnu et bevis for, at Danmark har brug for en ny regering. En regering der vil samarbejde, og hvor statsministeren ikke fejler, når der er mest brug for handling.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her