Dansk Folkepartis brud på den danske model

Ikke optaget læserbrev i Ballerup Bladet
Dansk Folkepartis brud på den danske model brud på den danske model
Sidste uge skriver socialdemokraten Per Mortensen om nej til løndumpning.

Men kan du stole på S eller DFs arbejdsmarkedspolitik?
Mere end hver tredje faglærte og ufaglærte arbejder overvejer at sætte kryds ved Dansk Folkeparti .

Hvad er det, der får arbejdere til at stemme på Dansk Folkeparti (DF), når partiet gennem blot de seneste fem år har støttet forringelser for de arbejdsløse, efterlønsmodtagerne og et forbud mod konfliktret – som går hårdest ud over de selvsamme mennesker?

For mindre end tre år siden spiste DFs Thulesen Dahl stegt flæsk og persillesovs på Vejlegården for at vise sympati med restaurantens ejer og i protest mod 3F.

Da sagen var på sit højeste beskyldte han 3F for at bruge mafiametoder i konflikten, på trods af at blokaden var helt efter spilleregerne i den danske model.

DF stod bag dagpengereformen, hvor 56.600 personer siden januar 2013 har opbrugt retten til dagpenge.

I januar 2010 udtalte Thulesen Dahl til Jyllands-Posten: Vi kan under ingen omstændigheder støtte reformer, der skærer i efterlønnen eller sænker dagpengeperioden.

Fire måneder senere indgik DF en aftale med VK-regeringen, og den udskældte dagpengereform var en realitet.

Nu afvente partiernes forhandlingerne om et nyt dagpengesystem, hvor DF støtter en lettere genoptjening af dagpengeretten, at sætte den ned til det halve år, den var før reformen. Men DF mener forsat, at to års dagpengeret er passende.

Ser vi på social dumpning er især bygningsarbejdernes løn og ansættelsesforhold under pres.

Men siden østudvidelsen i 2004 og frem til juli 2014 har DF hver gang stemt imod forslag til bekæmpelse af social dumping.

Partiet har ikke selv stillet forslag, der kunne forsvare de danske overenskomster. Selv mener byggefagforeningerne, at kædeansvar er det bedste værn mod snyd og svindel.

Med det forpligtes hovedentreprenøren til at sikre, at også underentreprenører/- leverandører skal overholde overenskomster og aftaler. I sidste ende hæfter hovedentreprenøren, hvis de snyder.

For yderlig læsning

Ballerup Bladet lagde spalte til løgne og fordrejninger
 
Fra Naser Khader og Søren Pape til Kringlen i Ballerup
 
Useriøs debat om hashhandel i Ballerup
 
Hvad sker der for Dansk Folkeparti i Ballerup?