Klimaspionagen skal helt frem i lyset

020920132150
Klimaspionagen skal helt frem i lyset
Regeringens svar på anklager om den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA’s beluring af forhandlerne op til og under COP15-topmødet i København tilbage i 2009 er ikke tilstrækkeligt. Skriver man i Pressemeddelelsen fra Margrete Auken

-og fortsætter
Margrete Auken, Medlem af Europa-Parlamentet for SF og delegeret ved COP15, vil have fuld klarhed om overvågningen af klimaforhandlerne.

Regeringen er en anelse utroværdig når den uden videre afviser at NSAs spionage har været i strid med danske interesser og end ikke vil forholde sig til at der har fundet overvågning sted.

Som deltager i Europa-Parlamentets delegation til COP15 er jeg selvsagt interesseret i at vide præcist hvilken rolle NSA kom til at spille, hvem og hvor mange overvågningen inkluderede (PET har fx tidligere haft næsen i mine sager), og også om dette medvirkede til det nedslående resultatet af klimatopmødet i København, siger Margrete Auken.

Klimatopmødet i København endte som de fleste husker, katastrofalt, og de amerikanske forhandlere arbejdede aktivt og effektivt på at forpurre en bindende global aftale om reduktion af drivhusgasser.

“Var den tidligere Regering vidende om NSAs spionage under topmødet, og værre endnu, var VKO-regeringen indforstået?

Det er vigtigt at vide ikke kun for evt. at genoprette tilliden til Danmark som part i de internationale klimaforhandlinger, men også for at tage højde for den slags fremover, siger Margrete Auken.

At den danske regering ikke er mere bekymret over om NSA har siddet med, kan jeg simpelthen ikke forstå.

Men overvågningen risikerer at få store konsekvenser for vores europæiske klimastrategi hvor Danmark gerne skulle være en pålidelig partner der har andet end helt snævre danske diplomatiske interesser for øje.

Den amerikanske spionage kan meget vel vise sig at være ren gift for de internationale klimaforhandlinger, siger Margrete Auken.

For yderlig læsning

Amerikansk overvågning skal have konsekvenser
 
/sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her