Klamme fastfood-restauranter bekæmpes ikke med besparelser på fødevarekontrollen

120320131035

Klamme fastfood-restauranter bekæmpes ikke med besparelser på fødevarekontrollen

Det er simpelthen for ulækkert, at forbrugerne kan risikere at få roskildesyge og salmonella-forgiftning, fordi der ikke er styr på de basale forhold. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
Avisen -Ekstra-Bladets afsløring, d.d. af de klammeste fastfood-restauranter i Danmark kommer særdeles passende, nu hvor forligspartierne bag fødevareforliget har været indkaldt til møde hos fødevareminister Henrik Høegh (V) om en fornyelse af forliget, udtaler SFs fødevareordfører.

-Som det fremgår af Ekstra Bladets afsløring, skal forbrugerne være særdeles påpasselig med at vælge deres fastfood-restaurant med stor omhu, idet en gennemgang – som Ekstra Bladet har foretaget af Fødevarestyrelsens Smiley-rapporter fra landets pølsevogne, grillbarer, burgerkæder etc. har afsløret, at 17 af dem er endt på listen over de værste, oplyser SFs fødevareordfører.

-Det er simpelthen for ulækkert, at forbrugerne kan risikere at få roskildesyge og salmonella-forgiftning, fordi der ikke er styr på de basale forhold.

Med Ekstra Bladets afsløring må jeg forvente, at Henrik Høeghs strategi om nedskæringer i fødevarekontrollen, falder på gulvet, og at fødevareministeren begynder at tænke på forbrugernes ve og vel, fortsætter SFs fødevareordfører.

-Under gårdsdagens første møde mellem fødevareministeren og forligspartierne, opfordrede ministeren stærkt til, at de kommende forhandlinger ikke kommer til at foregå i pressen, men ved forhandlingsbordet.

Derfor undrer det mig da også, at Venstres egen fødevareordfører, Erling Bonnesen, straks efter mødet følte sig kaldet til at gå ud i pressen og kommentere på regeringens udspil, som efter SFs opfattelse er et rent nedskæringsudspil, som i værste fald kommer til at gå ud over forbrugernes helbred og samtidig øger muligheden for at skabe liv og glade dage hos alle de brådne kar, der stadig ikke har fattet alvoren, slutte SFs fødevareordfører.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF