Militante oprører angreb politistation i Afghanistan

Oprørerne var iført politiuniform
22-05-2011.

Ligeledes forlyder det at de var iført selvmords-veste da de stormede en politistation i det østlige Afghanistan tidligt søndag morgen.

Der opstod en ildkamp, ​​der varede flere timer, før afghanske og NATO sikkerhedsstyrker genvandt kontrollen.

Tre politifolk og to afghanske soldater blev dræbt ved angrebet og en civil blev såret, men døde senere på hospitalet.

Angrebet skete en kilometer øst for provinshovedstaden Khost, en lille provins der grænser op til stammeområderne i Pakistan.

I søndagens angreb, sprang en gruppe mænd, i det afghanske grænsepolitis uniformer, ud af en stationcar og styrtede mod færdselspolitiets afdelingen og dræbt portneren og en sikkerhedsvagt, sagde, guvernøren i Khost-provinsen.

Der er modstridende forlydender om, hvor mange angribere var.

Guvernøren Abdul Jabar Naeemi, sagde, at der var tre, men en politimand, som var vidne til overfaldet, sagde han så fire mænd løbe imod bygningen.

“De var i uniformer,” sagde en politiofficer, der ikke var bemyndiget til at udtale sig offentligt. “Jeg tænkte, ‘Hvad vil de så tidligt om morgenen hos færselspolitiet?” – “Så skød de vagten.” fortalte han.

De militante dræbte to politifolk, da de løb ind i den to etager høje bygning, derefter begyndte at skyde ned fra øverste etage, på den en lille politistation, sagde vicepolitichef Mohammed Yaqoob Noorzia.

Mændene var iført veste fyldt med sprængstof og var bevæbnet med raket-fremdrevne granater og AK-47’ere, sagde han.

Afghanske og NATO sikkerhedsstyrker omringede bygningerne og en ildkamp fulgte. To soldater blev dræbt da de forsøgte at komme ind i bygningen, der brød i brand, sagde Gov Naeemi.

Da skyderiet endelig stoppede havde en af selvmordsbombere detonerede sin vest og to andre var blevet skudt, sagde Mr. Naeemi.

Bygningen er senere nedbrændt.
Angrebene har skabt frygt for infiltration af de afghanske sikkerhedsstyrker, men også fremhævet den lethed, hvormed de militante, kan skjule sig forklædt som soldater eller politifolk, så  de på den måde nemt kan slippe igennem sikkerhedskontrollen.

Lørdag, angreb en selvmordsbomber, iført den afghanske hærs uniform, det stærkt bevogtede nationale militære hospital i Kabul, og  sprængte sig selv.

Seks mennesker blev dræbt, og mere end 20 blev sårede ved lørdagens angreb.

Gen Zahir Azimi, en talsmand for forsvarsministeriet, sagde, at de ikke havde fået bekræftet, at angriberen var iført uniform.

Men en militærlæge på sygehuset, som var blandt de første på stedet efter eksplosionen, sagde at han kunne se på resterne af personen, der var kun benene var tilbage – at de var iført hærens uniform.

Angreb udført af militante, iført uniformer er fortsat, trods bestræbelser på at slå ned på det  illegale salg af politi – og militær- uniformer.

I den seneste tid har der været flere ligene angreb, hvor oprørere har været iført uniformer.

Desuden blev to kvinder dræbt og fem personer blev kvæstet  i Zabul-provinsen, i det sydøstlige Afghanistan søndag, – da deres køretøj ramte en vejsidebombe. Skriver amerikanske medier

For yderlig læsning

Næsten 600 militære dødsfald i Afghanistan i 2010.
 
Ekstrabladet: TÆNK SIG, at krigen i Afghanistan er overladt til politikere af Søren Pinds støbning!