R: Finanslovsudspil med mere viden, vækst og velfærd

Radikale Venstre fremlagde i dag finanslovsudspillet for 2011.

Og der er ingen tabuer i oprydningsarbejdet efter en borgerlig regering.

Finanslovforslaget indebærer blandt andet en afskaffelse af efterlønnen, mere vækst og flere penge til folkeskolen og udsatte grupper.

Danmark har brug for en ny økonomi, der virker.

Skriver de radikale i en pressemeddelse – Og fortsætter

Vores finanslovsudspil bygger på en omfattende genopbygningsplan, hvor vi vil fjerne underskuddet på de offentlige finanser gennem reformer. Det skaber et økonomisk råderum, som skal investeres i uddannelse, forskning og sociale forbedringer”, siger Margrethe Vestager, Radikale Venstres gruppeformand.

“Konkret vil vi investere en milliard kroner ekstra på folkeskolen næste år. Pengene skal i høj grad gå til efteruddannelse af lærerne. Vi vil også bruge en milliard kroner på samfundets udsatte grupper som kompensation for den barbering af satspuljen, som regeringens finanslovforslag indebærer,” siger Margrethe Vestager.

Det handler også om at få sat gang i vækst og innovation og dermed nye jobs.
“Efter næste valg bliver det et nyt flertals vigtigste opgave at rydde op i økonomien, og genskabe tilliden til, at der føres en ansvarlig økonomisk politik.

Vi fremlægger et omfattende innovations- og vidensudspil, der sammen med vores reformforslag skal løfte Danmarks vækst en ekstra procent om året,” siger Morten Østergaard, Radikale Venstres finansordfører.

“Uden en offensiv innovationspolitik vil Danmark ikke kunne skabe vækst og bevare velfærden. Vores udspil omfatter blandt andet Danmarks første nationale innovationsstrategi, investeringer i forskning og uddannelse og bedre økonomiske forhold for iværksættere,” siger Morten Østergaard. Ifølge en pressemeddelse fra Det Radikale Venstre.    Læs mere HER

 
Se også, R: Velfærd til Danmarks yderområder.    Se det HER

*************