R: Fremsætter forslag om “Den Fleksible Ungdomsuddannelse”

Når det kommer til at give unge en uddannelse, sakker Danmark længere og længere bagud sammenlignet med de øvrige vestlige lande.

Faktisk er vi blot et af to OECD-lande, hvor andelen af befolkningen med en ungdomsuddannelse er faldet fra 1998 til 2008.

Radikale Venstres uddannelsesordfører Marianne Jelved kalder regeringens indsats “pinlig” og genfremsætter forslaget om den “Den Fleksible Ungdomsuddannelse”.

“Det er direkte pinligt, at regeringen har ladet Danmark sakke så langt bagud, når det kommer til at give unge mennesker en uddannelse.

Alle de lande, vi normalt sammenligner os med, har opdaget, at uddannelse er den eneste vej frem, hvis man ønsker en konkurrencedygtig økonomi i en globaliseret verden.

Hvorfor kan Danmarks regering ikke forstå det? Hvorfor vælger regeringen uddannelse som det første sted at spare, når der skal rettes op på Danmarks ødelagte økonomi?

Det er ikke den vej, andre lande har valgt at gå, og det er ikke den vej, Radikale Venstre ønsker at gå,” siger Marianne Jelved.

Hun ønsker at give flere muligheder for at tage en ungdomsuddannelse og genfremsætter derfor et tidligere forslag:

“Vi er nødt til at give flere muligheder for ungdomsuddannelser.

Oppositionen har fremsat et forslag om Den Fleksible Ungdomsuddannelse, hvor unge inden for nogle faste rammer kan sammensætte deres uddannelse, der giver dem relevante kompetencer.

Det forslag vil vi fremsætte igen, når Folketinget samles til oktober,” siger Marianne Jelved. Skriver R i en pressemeddelse. Du kan læse mere HER <<<

Se også, R: Skatteministeren må redegøre for 1.000 milliarder. Se det HER <<<

************************************************************