SF: Uacceptabelt at hveranden frugt og grønt indeholder gift


 
I dag viser endnu en rapport fra fødevarestyrelsen, at en uacceptabelt høj del af konventionelt dyrkede udenlandsk og dansk frugt og grønt indeholder pesticidrester. Skriver SF i pressemeddelelsen fra Pia Olsen Dyhr

–og forsætter
-Denne rapport bekræfter, hvad vi allerede vidste, nemlig at der er alt for mange pesticidrester i frugt og grønt.

Det duer virkelig ikke, at vores børn fyldes med giftrester når de spiser jule-clementiner – det er vores ansvar at sikre børnene mod gift i fødevarer.

Det undrer derfor SFs forbrugerordfører Pia Olsen Dyhr, at fødevareministeren roser resultatet – for selvom prøverne viser at grænseværdierne for pesticidrester i frugt og grønt overholdes, så er det jo ikke ambitiøst.

Pesticidrester burde ikke findes i frugt og grønt
Sandsynligheden for at danskerne guffer pesticidrester i sig er meget høj, når 53 % af udenlandsk- og 39 % af dansk frugt og grønt indeholder pesticidrester.

Fødevareministeren vil ikke presse på for at nedsætte grænseværdierne for pesticidrester, selvom vi får flere og flere oplysninger om, de mange skadelige effekter de har i mennesker, siger Pia Olsen Dyhr, hvis bedste råd er, Køb økologisk – så undgår du gift.

I marts viste en meningsmåling at 72 % af danskerne går imod en forhøjelse af grænseværdier for pesticider i grønsager og frugt – det er jeg helt enig med dem i og SF arbejder derfor aktivt for en nedsættelse af grænseværdierne i EU, afslutter Pia Olsen Dyhr sin pressemeddelse med.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF