Cubansk Blogger arresteret


Cubanske systemkritiker og blogger Yoani Sanchez arresteret.
– Hendes blog  Generacion Y er flere gange blevet hædret.
Blandt andet i 2008 af den spanske avis El Pais samt af CEPOS to år senere.

Sanchez blev nægtet udrejsetilladelse, da hun skulle modtage den danske tænketanks Frihedspris for 2010. Skriver TV2 / ritzau Tirsdag d. 3. jan. 2012.

Det amerikanske udenrigsministerium betegnede anholdelsen som et angreb på ytringsfriheden og uafhængige journalister.

“Vi er dybt foruroliget over den cubanske regerings gentagne brug af vilkårlig fængsling for at lukke munden på kritikere, forstyrre fredelige forsamlinger, og hindre uafhængig journalistik,” Siger State Department talsmand William Ostick.

Cubanske systemkritiker blogger Yoani Sanchez er blevet anholdt i Cubas østlige by Bayamo, skriver en pro-regeringsvenlig hjemmeside.

Ms Sanchez er kendt for at fremhæve spørgsmål, der vedrører unge cubanere.
Hun blev tilbageholdt på vej til retssagen mod spanieren Angel Carromero som anklages for manddrab i forbindelse med en trafikulykke.

Sanchez Twitter-konto er ikke blevet opdateret siden torsdag, og BBC korrespondenten i Havana, Sarah Rainsford, siger, at hendes mobiltelefon syntes at være slukket.

Hendes sidste Tweets blev sendt, mens hun var på biltur, på vej til Carromero retssagen, som startede fredag.

Den regeringsvenlige blog, //Yohandry.com, siger at hun blev anholdt med sin mand, fordi de planlagde en “provokation” og et “media-show”, der kan true troværdigheden.

Carromero har været i politiets varetægt siden 22. juli, da den bil, han førte, ramte et træ og styrtede ud over en skrænt hvorved to passagerer blev dræbt –  Oswaldo Paya og en anden cubansk aktivist, Harold Cepero.

//Yohandry.com anklager også Sanchez for at forsøge at manipulere med sandheden om bilulykken.

Anklagere forlanger syv års fængsel til den 27-årige Carromero, hvis han bliver dømt for uagtsomt manddrab.

Oswaldo Payas familie sår tvivl ved omstændighederne, ved bilulykken og har påstået, at køretøjet bevidst blev tvunget væk fra vejen.

I februar blev Sanchez, der skriver den prisbelønnede blog Generación Y   for 19. gang, nægtet et udrejsevisum for at rejse til udlandet,

I sidste uge,  indgav hun en klage over Cuba, til Den Interamerikanske Menneskerettighedskommission for at blive nægtet tilladelse, til at forlade landet, siger hendes advokat, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Oswaldo Paya er bedst kendt som grundlæggeren af Varela-projektet, en kampagne der blev indledt i 1998 for at samle underskrifter til støtte for en folkeafstemning om en lovgivning, der sikrer borgernes rettigheder.

Reference
Hjemmesiden, //bbc.com/news/world-latin-america-19846317″ //bbc.com

Hjemmesiden //desdecuba.com Generacion_Y

Hjemmesiden, //nyhederne.tv2.dk/article.php/id-47181283:blogger-cuba-ikke-parat-til-arabisk-for-år.html?rss

Hjemmesiden, //desdecuba.com: – us.cnn.com

For yderlig læsning

Netavisen //p77.dk – P77.dk_Det_upraktiske_folkestyre