Dansk Metal afslører flere kviksølvfabrikker

Men hverken Claus Hjort-Frederiksen eller den nuværende beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har sørget for, at de ramte medarbejdere har fået besked om den store sundhedsfare, de har været udsat for i deres arbejde.
Det er sket på trods af de alvorlige sager fra Grindstedværket og senest Kamstrup, hvor netop kviksølvforgiftninger har ramt medarbejderne

Skriver Dansk Metal i sin pressemeddelelse
-Og fortsætter
– Regeringen har undskyldt sig med, at man ikke vil skabe unødig frygt blandt de tidligere ansatte, men i mine øjne er det en absurd holdning, og udtryk for total mangel på medmenneskelig forståelse.

Det er ikke frygt, der først og fremmest plager de tidligere medarbejdere, men derimod de skader, som de har fået på deres arbejde og aldrig har fået en forklaring på, siger Jan Toft Rasmussen, der er miljøkonsulent i Dansk Metal.

– Ministeren skal selvfølgelig sørge for, at de tidligere medarbejdere på fabrikkerne får tilbudt en ordentlig undersøgelse, og at de får erstatning fra Arbejdsskadestyrelsen, hvis det viser sig, at de har taget skade af arbejdet. Det ville være mere ansvarligt, mener Jan Toft Rasmussen.

Metal har derfor besluttet at offentliggøre Beskæftigelsesministeriets liste over de kviksølvramte virksomheder, og opfordrer samtidig medlemmer, der har arbejdet på virskomhederne og har oplevet helbredsproblemer til at kontakte Dansk Metal, der så vil rejse sagerne.

Arbejdstilsynets undersøgelse fra 2008 viste, at medarbejdere på følgende virksomheder havde for meget kviksølv i kroppen:

* Bergsøe
* DK Soyakagefarik
* Elektroluma
* Elsam
* Esbjerg Kemi
* Grindstedværket
* Kamstrup
* P.S. Wodskou
* Struer Chem. Lab
* Stålrørsfabrik
* Tempres
* Vitrohm

– Dansk Metal opfordrer de tidligere medarbejdere som døjer med helbredsskader, som kan skyldes deres arbejde med kviksølv, til straks at kontakte deres Metal-afdeling.

De skal ikke vente på at myndighederne kontakter dem – det vil næppe ske, mener Jan Toft Rasmussen, der understreger, at Metal altid kører arbejdsskadesager for medlemmerne gratis.

Reference
pressemeddelelse fra //danskmetal.dk/