Er du bange for at drikke vand fra vandhanen i dit hjem?

Er du bange for at drikke vand fra vandhanen i dit hjem?

Det burde du måske være!
283 vandværker sender bakterier ud i danskernes vandhaner, viser nye tal fra Geus, som Nyhedsmagasinet Ingeniøren i dag kan afsløre.

Det vakte stor opsigt, da Ingeniøren sidste år kunne fortælle, at 190 vandværker i perioden 2005-2008 havde været forurenet med colibakterier.

Den nye opgørelse viser, at tallet i 2009 er vokset til 283 værker, som alle har været ramt af forurening.

Næsten dobbelt så mange vandværker på bare et år.
Der må ikke findes colibakterier – hverken de sundhedsfarlige E. coli eller de mindre farlige coliforme bakterier – i det danske drikkevand.

Men værre er det, at over 100 af værkerne ikke har håndteret forureningerne, som de skulle.

De indberetninger, som vandværkerne via kommunerne sender til den fællesoffentlige database, Jupiter, viser, at 111 værker ikke har fulgt korrekt op på forureninger.

Reglerne kræver, at forureningerne skal følges op med nye analyser, men i de 111 sager er der ikke registreret nye målinger.

Det er da logik for perlehøns, at jo mere kommunerne er presset økonomisk, jo vanskeligere er det for kommunens medarbejdere at få udført de samme arbejdsopgaver for færre penge.

Derfor ser vi nu konsekvenserne af Dansk Folkeparti og VK- regeringens nedskæringspolitik så tydeligt. Skriver Nyhedsmagasinet Ingeniøren /ing.dk

For yderlig læsning
Læs også om Dansk Folkepartis forslag, som forringer Danskernes leveforhold