Europas flygtninge-skam

Europas flygtninge-skam
EU’s statsledere har sagt deres om de frygtelige bådflygtninge-katastrofer i Middelhavet sidste uge. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Nu er det Europa-Parlamentets tur.
Efter pres fra den Grønne Gruppe får parlamentet en central debat om de tragiske dødsfald i Middelhavet og håndteringen af EU’s migrations og asylpolitik onsdag 29. april.

Statslederne blev på deres ekstraordinære topmøde enige om at gøre en ekstra indsats for at bekæmpe menneskesmuglere, tredoble ressourcerne til Triton (EU’s grænsekontrols søværn), forbedre samarbejdet med de lande som migranter kommer fra for at begrænse flugten til Europa (specielt Libyen) og endelig give mere bistand til EU’s frontstater fra de øvrige EU-medlemsstater.

Disse midler er ikke nok til at forhindre de forfærdelige tab af menneskeliv i Middelhavet.
Triton, som operer under EU’s grænsekontrol-program Frontex, har kun mandat til at sejle 13 sømil ud.

Fokus er klart begrænset til grænsebeskyttelse, og Triton-bådene må derfor ikke lave opsøgende arbejde for at komme flygtningebåde til undsætning udenfor denne grænse.

Uden en ordentlig eftersøgningstjeneste støttet af EU, kan vi blot vente på den næste tragedie.

Ej heller er der udsigter til at EU får en mere solidarisk flygtningepolitik hvor fordelingen af flygtninge mellem EU’s medlemsstater kommer på dagsordenen så byrden ikke kun ligger på Italien og Grækenland.

Mange Østeuropæiske lande tager f.eks. kun et meget begrænset antal flygtninge i forhold til deres størrelse og økonomi.

Danmark har i øvrigt intet at skulle have sagt i den forbindelse, det afskæres vi fra af retsforbeholdet.

Følg debatten i parlamentet onsdag kl 9.00 her

Se mere om Margrete Aukens arbejde i parlamentet HER
Og – Du kan finde Margrete Auken på webportalen Facebook.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her