EU’s budget for fremtiden


Posted On maj 8 2018 by

EU’s budget for fremtiden
Onsdag kom Kommissionen med sit forslag til EU’s rammebudget for årene 2021-2027, den Flerårige Finansielle Ramme (MFF).

Man kan ikke kalde det en budget-revolution, men der var flere helt nye og fra De Grønnes perspektiv meget positive elementer i forslaget.

Skriver man i Margrete Aukens nyhedsbrev – og fortsætter.

Budgettet skal øges for at opgaver som forskning, fælles grænsekontrol, asylhåndtering, øget naturbeskyttelse og lignede vigtige fælles-opgaver kan løftes.

EU skal også have sin egen indtægtskilde så vi bliver mindre afhængige af medlemsstaternes direkte ‘medlemsskabskontingent.

Det betyder dog stadig at landene skal betale mere – bl.a. også for at dække hullet efter BREXIT. Og denne gang skal der ikke være særlige rabatter til nogle lande, som f.x. Danmark.

De egne indtægter til EU skal bl.a. komme fra skatter – bl.a. fra den digitale økonomi, fra den fælles selskabsskattebase, fra en skat på plastikaffald og fra kvotehandelssystemet.

Nu skal MFF’en forhandles i Rådet (regeringerne) og i Parlamentet.
Her skal vi holde øje med den danske regering hvis vigtigste mål tilsyneladende er at spare på budgettet – ikke at opnå konkrete politiske målsætninger.

Læs Kommissionens udspil her: eu/budget

For yderlig læsning.

 
www.sf.dk/seneste-nyt

 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her

 

Last Updated on: juni 26th, 2019 at 5:45 pm, by CEZ


Written by CEZ


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.