Fredsprocessen i Mellemøsten er brudt ud – i The Bronx

Fredsprocessen i Mellemøsten er brudt ud – i The Bronx
Jøder og muslimer er hjertevenner i Islamic Cultural Center of North America – som rummer plads til både Al-Iman moskeen og Beis Menachem af Parkchester, en ultra-ortodoks synagoge. Skriver Netavisen, New York Post
//nypost.com/p/news/local/bronx/shul_days_at_mosque_7vkg441oGqCL1ndaNkNGSJ

-Og fortsætter
Moussa Drammeh, åbnede dørene til hans 25.000 kvadratmeter store, to-etagers muslimske center på Westchester Avenue da Rabbiner Meir Kabakow, og synagogens menighed ikke kunne betale deres husleje.

Kultur Centeret rummer ud over en moské, en skole, og en synagoge.
Det unikke arrangement begyndte omkring 2009, da synagogens menighed ikke kunne betale deres mådentlige husleje på 2.000 $ og derfor blev sat på gaden.

Menigheden bønfaldt samfundsledere og embedsmænd for at få hjælp, og fik det – da en katolik gik ind i sagen som mægler.

“Alle har ret til at dyrke sin religion et eller andet sted,” siger Patricia Tomasulo, der fik aftalen på plads imellem det muslimske centet og synagogen.

Muslimer og jøder har hver deres egen indgang til bygningen og gennem hele aftaleforløbet, har imamen ikke vaklet – og har afvist opfordringer til at sparke synagogen ud af centeret. Skriver Netavisen

Reference
Netavisen, New York Post. //nypost.com/p/news/local/bronx/shul_days_at_mosque_7vkg441oGqCL1ndaNkNGSJ”