Han blev sprængt i luften i Afghanistan nu taler han ud

 
Han blev sprængt i luften i Afghanistan nu taler han ud

En soldat, som mistede begge ben, efter at være blevet sprængt i luften i Afghanistan, fortæller om hvordan en brutal regerings nedskæringer tvinger ham ud af hæren, … ud i arbejdsløshed og fattigdom. Skriver Sunday Mirror

-Og fortsætter
Under pres for at skære ned på antallet af soldater, har chefen fortalt Gavin Harvey, 29, er han ikke længere til nogen nytte for dem.

Han er en af de første invaliderede fra den afghanske konflikt der skal fyres – hvilket betyder, at han vil ende som arbejdsløs og mister sin hjem som ejes af hæren.

Mekanikeren Gavin, tryglede sine chefer om at ændre mening, de nægtede, så nu må han kæmpe for at forsørge sin kone Kerry, 26 år. og deres piger Ella, på fire, og Millie, to, for en lille pension.

Gavin blev sprængt i luften af en bombe i august 2009. under Operation Panther’s Claw i det sydlige Afghanistan.

Siddende i sin hjem i Andover, Hants – som familien nu skal forlade – har Gavin besluttet sig for at tale på vegne af de mere end 200 invaliderede der forsøger at genopbygge deres ødelagte liv efter krigene i Irak og Afghanistan.

De fleste, risikerer at blive hjemsendt da nedskæringerne rammer flere og flere. Seksten måneder efter Gavin, der var mekaniker i hæren, næsten blev dræbt, er hans karriere forbi.

Han meldte sig som 17 årig, og efter at have været i Kosovo og Irak, så tilbød han at tage til Helmand som fungerende sergent.

Han forklarer: “Jeg tog til Afghanistan, fordi det var en udfordring, og det var højdepunktet i min karriere.

Min kone og jeg kendte til risici, men vi havde altid sagt, at hvis der skete noget kunne vi håndtere det.

“Den dag kom den 4. august 2009.
“Bilen var jeg i ramte en improviseret sprængladning, der dræbte min chauffør Antony Lombardi og efterlod mig sådan,” siger han, og peger ned hvor hans ben plejede at være.

“Jeg husker meget lidt. Der var blod overalt, og jeg tænkte ‘åh s *** ikke mig’. Jeg prøvede at stå op, og indså så, at mine ben var sprængt i stumper.” Skriver men på hjemmesiden, Sunday Mirror.

Reference
Hjemmesiden, Sunday Mirror /mirror.co.uk/news/politics/features/2011/01/16/maimed-hero-soldier-gavin-harvey-forced-out-of-army-by-condem-cuts-115875-22852173/#ixzz1BEI7nwwv”
Hjemmesiden, Sunday Mirror /mirror.co.uk/news/politics/features/2011/01/16/maimed-hero-soldier-gavin-harvey-forced-out-of-army-by-condem-cuts-115875-22852173/#ixzz1BEI7nwwv”