Kommissærhøringer

Kommissærhøringer
27 kommissærer har været til høring i Europa-Parlamentet i sidste og forrige uge, og kvaliteten har mildt sagt været svingende.

Mens nogle var kompetente og velforberedte, var andre rent ud sagt skrækkelige. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Udvalgene har nu stemt om flere kandidater, men desværre var det kun den slovenske Bratusek, der fik et nej tak fra Europa-Parlamentet.

Bratusek var pinligt dårlig under høringen hvor hun gentog indholdsløse sætninger og flere gange indrømmede at hun intet anede om det hun blev spurgt om.

Margrete håbede at Parlamentet også ville afvise både ungarske Navracsics der har et tæt forhold til den kontroversielle premierminister Orban samt den spanske Cañete der har både rødder og fingre dybt i olieindustrien.

Men her havde de store grupper EPP (konservative) og S&D (socialdemokraterne) på forhånd aftalt at beskytte kandidaterne fra hinandens partigrupper så både Navracsics og Cañete blev godkendt.

Den aftale var et skummelt fortegn for alle høringerne: Det var så ikke kandidaternes kvalitet det kom an på, men deres partitilhørsforhold.

Selv Morten Helveg fra den liberale gruppe – der også er med i nævnte aftale – sagde ja til den kulsorte Cañete som klima- og energikommissær.

Åbenbart synes både socialdemokraterne, de konservative og de liberale at parti er vigtigere end klimaet. Hvis alt går efter planen, skal parlamentet stemme om hele kommissionen i Strasbourg i næste uge.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her