Netmagasinet P77.dk: EDL under mistanke for afbrænding af moske

090620131249

Politiet efterforsker English Defence League (EDL) for afbrænding af moske uden for London.
Skriver Margrethe S. Hansen på Netmagasinet P77.dk

Storbritannien: Londons politi efterforsker i øjeblikket om det var personer, fra den højreekstreme stærkt islamfjendske britiske gruppe English Defence League der i sidste uge stak ild på et somalisk islamisk center, der blev brugt som moske lidt udenfor London i byen Muswell.

Flere vidner har fortalt politiet at der på centrets facade før det brændte ned til grunden, befandt sig graffiti med teksten EDL. EDL står for English Defence League.

Politiet har bekræftet at graffiti med bogstaverne “EDL” er blevet fundet på det medborgerhus, der blev brændt ned i Muswell Hill i London. Oplyser Canal 4 News

Politiet er interesseret i at flere vidner melder sig og opfordre folk der har kendskabt til EDL graffitien, om at melde sig frivilligt til politiet.

Du kan læse mere på netmediet P77.dk her

Indenrigsminister, James Brokenshire MP har besøgt det nedbærndte Al-Rahma Islamic Centrere.

Ministeren blev ledsaget af den lokalvalgte Chipping Barnet og parlamentsmedlemmerne Mike Freer og Theresa Villiers.

Medborgerhuset i Muswell Hill blev hovedsagelig brugt af lokale med tilknytning til somaliske kredse.

Efter besøget sagde den konservative Mike Freer “Ministeren understregede at lokale ledere, at regeringen tager hadforbrydelser meget alvorligt, og at ethvert forsøg på at splitte samfund på grund af religion beklages. Jeg kender regeringen og ved den overvåger anti-muslimske ekstremister, og den vil ikke tøve med at retsforfølge dem, der krydser linjen og opildner til uro. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at berolige de muslimske samfund i Finchley & Golders Green, og ved at regeringen ikke vil acceptere islamofobi i nogen form.”

Den konservative Chipping Barnet sagde: “Dette er ikke bare et angreb på det muslimske samfund er det et angreb på os alle og vores værdier.

MP Theresa Villiers, sagde: “Denne form for hate crime er absolut forkasteligt.”

Theresa er medlem af Europa-Parlamentet for De Konservative og Secretary of State for Nordirland.

Reference
Netavisen, P77.dk

For yderlig læsning.

Aarhus Counter-Jihad-taler 108 dage i fængsel
 
Exposing racism and intolerance online, EDL criminals