P77.dk: Lars Løkke det her er Danmark – ikke en bananrepublik

Hvad kommer nærmest bananrepublik, uro i Vollsmose eller forsøg på at fixe et folketingsvalg ? – Skriver Margrethe S. Hansen på Netmagasinet, P77.dk

Og fortsætter
I sidste uge, kort efter at en gruppe socialt marginaliseret beboer fra Vollsmose i vrede, gik amok og skabte voldsomt tumult på skadestuen i Odense, efter at kriminelle havde valgt at skyde på hinanden under en EID fest i Vollsmose hvor der befandt sig børn, udtalte Lars Løkke Rasmussen forhenværende statsminister og formand for partiet Venstre følgende “Det her er Danmark – ikke en bananrepublik!”

Langt de fleste i Danmark er enige om – heruder faktisk også flere af de ballademagerer som deltog i urolighederne inde på skadestuen i Odense om at det gik for vidt inde på skadestuen og at ballade inde på en skadestue er helt forkert.

Fra Socialdemokratiet hen over partiet Venstre til Dansk Folkeparti og hele vejen rundt i folketingsalen og ude på gaden var fordømmelsen klar.

Men helt efter bogen faldt højrefløjens politikere, med Venstres Lars Løkke og Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard i spidsen, nærmest over hinanden for at kaste muslim og indvandrere kortet endnu engang i spil.

Socialdemokraterne der har det med at lefle for deres egne svingdørs-vælgere, der svinger mellem at stemme socialdemokratisk eller på Dansk Folkeparti, alt efter hvem der byder ind med mest indvandrefjendsk retorik eller flest velfærdsgaver, valgte også at spille på de fremmedfjendske tangenter.

En lokal politisag blev til en natioal værdipolitisk profileringsag og pressen svømmede over af populistiske og ukonstruktive forslag om alt lige fra at stoppe for indvandringen, smadre boligeblokke i Vollsmose, til at der bare kunne rejses hjem hvor man kommer fra.

Selv om alle inderst inde ved at balladen blot er en politisag ud af mange årlige politisager og at der dagligt er grupper af forskellige etniciteter der går amok et eller andet sted i Danmark, så var sagen af sådan en karakter og det var for fristende og ganske nemt at få det til at handle om værdier, udlændingepolitik og tilstedeværelse af indvandrere med mellemøstligt baggrund i Danmark.

Nu her godt en uge efter balladen, hvor der ikke mere er saft eller kraft i de knogler, mange har kogt Vollsmose-suppe på i pressen, starter ugen med at byde på nye saftige sager, denne gang ikke indefra det man har døbt som en ghetto, men indefra det magelige og søde magtliv inde på Christiansborg.

Reference
Hjemmesiden //bt.dk /krimi/ali-betjentene-saa-bange-ud
Hjemmesiden //bt.dk /krimi/en-af-vollsmoses-haarde-drenge-der-er-trygt-og-godt-i-danmark
Hjemmesiden //p77.dk /blogs/shansen/lars-lokke-det-her-er-danmark-ikke-en-bananrepublik

For yderlig læsning.

Pia-Kjærsgaar-og-De-Danske-Verdier

101120131142