R: Eva Smith vinder Marianne-prisen 2012

RADIKALE VENSTRE
Pressemeddelelse
(Modtaget pr E-Mail)
R: Eva Smith vinder Marianne-prisen 2012
Anne Nyhus – 16-sep-2012 13.45

Professor og dr.jur. Eva Smith har netop fået overrakt Marianne-prisen 2012 på Radikale Venstres landsmøde.

Hun modtager den forsølvede håndtaske for at være en markant debattør, som altid har kæmpet for, at retsstatens fundamentale principper og borgenes retssikkerhed ikke trædes under fode.

Marianne-prisen blev indstiftet af Radikale Venstre i 2007 for at markere afslutningen på Marianne Jelveds tid som gruppeformand.

Modtageren af Marianne-prisen 2012 er en person, som i sit virke har vakt manges beundring og taknemmelighed, ofte også magthavernes irritation, men altid de flestes respekt.

Udover æren og en check på 10.000 kroner består prisen af en forsølvet håndtaske.

-Eva Smith har i mange år været en markant debattør, som altid har kæmpet for, at retsstatens fundamentale principper og borgenes retssikkerhed ikke trædes under fode.

I 00’erne var VKO-flertallet inde på en farlig retspolitisk glidebane, hvor politiets og efterretningstjenesternes ret til overvågning og registrering af borgerne steg og steg, administrative udvisninger blev praksis og præventive masseanholdelser fik mange til at sætte spørgsmålstegn ved deres demonstrationsfrihed.

Eva Smith advarede i alle disse sager om de negative konsekvenser for vores retssamfund og for vores demokrati.

Derfor får hun Marianne-prisen 2012, sagde Margrethe Vestager blandt andet, da hun overrakte prisen til Eva Smith.

Tidligere modtagere:
2007: Marianne Jelved
2009: Uffe Ellemann-Jensen
2012: Eva Smith

Prisen skulle have været uddelt i 2011, men på grund af folketingsvalget blev prisuddelingen skudt til i år. Skriver man i sin pressemeddelelse /radikale.dk

For yderlig læsning

ASYLBØRNENE UD NU