Sejlende protest mod sandsugning i Øresund

Sejlende protest mod sandsugning i Øresund
Fredag i sidste uge deltog Margrete og hendes svenske kollega Isabelle Lövin en en sejlende demonstration mod ødelægning af havbunden i Øresund, Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
I alt omkring 50 skibe fra Sverige og Danmark med fiskere, naturfolk og marinebiologer sejlede ind i Københavns kanal og gik mod Højbro Plads, hvor Margrete og hendes svenske kollega fra den Grønne Gruppe, Isabella Lövin talte.

Budskabet til politikere på Christiansborg var at den grotesk hensynsløse sandsugning smadrer Øresunds havbund.

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening er der siden nytår blevet suget 134.000 ton sand og grus i et af Øresunds fiskerigeste områder, “Disken” ved Helsingør.

Sandet bruges blandt andet til byggearbejde i Københavns Kommune og motorvejsbyggeri i Sverige og burde naturligvis hentes i udpegede områder i Kattegat hvor havmiljøet kan tåle det.

Allerede tilbage i februar skrev Margrete og Isabella Lövin et fælles brev til såvel den danske som den svenske miljøminister og opfordrede dem til at gøre Øresund til verdens første internationale marine nationalpark.

Sverige har allerede forbudt sandsugning i den svenske del af Øresund, mens den danske minister i sit foreløbige svar ikke helt lyder til at have forstået problemets omfang -og forholdsvis simple løsning!

Du kan læse mere om emnet, hos Danmarks Naturfredningsforening

For yderlig læsning

/sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her