SF kræver svar efter ministers brug af ulovlig arbejdskraft

SF kræver svar fra regeringen, efter at det er kommet frem, at et medlem af regeringen har ansat ikke-registreret udenlandsk arbejdskraft. Skriver SF i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
En minister bør om nogen være opsat på at undersøge de byggefirmaer, hun hyrer.

At vælge et ikke-registreret udenlandsk firma, der oven i købet har nægtet at tegne overenskomst, der sikrer de ansatte ordentlige løn og arbejdsforhold, er en våd klud i ansigtet på de mange danske håndværkere, der i dag går uden arbejde.

– Jeg synes det er et ufatteligt dårligt signal når landets ministrer på den måde blæser på danske arbejdspladser og danske overenskomstforhold, siger SF’s erhvervsordfører Karsten Hønge.

– Signalet til arbejdsløse danske håndværkere er – lov eller ej – ufatteligt ringe.

Hvordan danske håndværkere skal have tillid til at denne regering reelt ønsker at sikre et ordentligt og fair arbejdsmarked med ordnede forhold – også for udenlandsk arbejdskraft – det er mig ubegribeligt.

Jeg synes det er skamfuldt, udtaler SF’s erhvervsordfører Karsten Hønge.

Karsten Hønge har derfor stillet følgende spørgsmål til statsministeren / beskæftigelsesministeren:

– Hvilket signal mener statsministeren / beskæftigelsesministeren det sender til befolkningen, når et medlem af regeringen vælger at benytte ikke-registreret udenlandsk arbejdskraft til ombygning af sin private bolig, oven i købet i en situation hvor der er stor arbejdsløshed blandt danske bygningshåndværkere?

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her